Therese Johaugs uppmaning till svenska landslagschefen: ”Ta ut henne till VM!”

Frida Karlsson ar tagit två JVM-guld i Lahtis.
Efter de stora framgångarna är hon nu aktuell för en plats i den svenska senior VM-truppen.
Nu hyllas hon stort av Therese Johaug – som vill se supertalangen tävla i Seefeld.

Frida Karlsson gjorde sig ett namn redan i säsongspremiären i Bruksvallarna. 19-åringen åkte jämt med den svenska eliten och hyllades då stort av bland annat Charlotte Kalla.

Frida Karlsson hyllas efter succén

19-åringen, som fått smeknamnet ”Den nye Johaug”, har under vintern tävlat i skandinaviska cupen. Och på JVM som just nu pågår i Lahtis har svenskan totaldominerat.

På både 5 och 15 kilometer har Frida Karlsson krossat motståndet och tagit två raka JVM-guld. Det har i sin tur lett till diskussioner huruvida supertalangen ska få en plats till senior-VM i Seefeld eller inte.

Rikard Grip säger att Karlsson är aktuell för en plats i den svenska landslagstruppen.
– Ja, det är hon precis som alla andra. Jag ser ingen skillnad där. Hon kan absolut få en plats, säger Grip till Sportbladet.

Huruvida Karlsson får en plats eller inte är upp till landslagsledningen, med landslagschefen Rikard Grip, att avgöra. Men hade den norska stjärnan Therese Johaug varit den som bestämde hade hon varit given.

Johaug vill se Karlsson i VM

Till Sportbladet säger den norske storstjärnan, som tävlar i Ulricehamn till helgen, att Frida Karlsson borde få en VM-plats.

Hade hon själv varit landslagschef skulle supertalangen vara given.

– Det blir spännande att se Frida Karlsson och om hon kommer till VM. Hon har verkligen gjort det bra borta i Finland, så de (Sverige) har många bra kandidater att ta av, säger Johaug till Sportbladet och fortsätter med att hylla supertalangen till skyarna:
– Hon kan ju åka allt. Hon har en väldigt hög nivå både på sprint och på distans. Jag var i hennes spår själv 2007 när jag fick vara med i Sapporo och köra tremilen och det gick väldigt bra (brons). Sverige har tidigare tagit ut yngre åkare, både Charlotte (Kalla) och Ebba (Andersson) så det hade varit kul om Frida fick chansen, säger Johuag.

Dela artikeln om du vill se Frida Karlsson i skid-VM!

LÄS MER: Therese Johaugs fina hälsning till Stina Nilsson – efter mardrömsbeskedet

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat