Therese Johaugs fina hälsning till Stina Nilsson – efter mardrömsbeskedet

Stina Nilsson ser ut att missa skid-VM.
Det efter att ha dragit på sig en bristning i låret i sprinttävlingen i Otepää.
Nu stöttas hon av Therese Johaug.

Stina Nilsson har briljerat i vinterns sprinttävlingar. Den svenska superstjärnan har bitvis krossat allt motstånd och varit ett av Sveriges absolut främsta guldhopp till skid-VM i Seefeld.

Stina Nilsson kan missa VM

Men i onsdags kom ett mardrömsbesked för svenskan. Stina Nilsson har ådragit sig en betydande bristning i låret och ser ut att missa VM-festen.

Det var i semifinalen av sprinttävlingen i estniska Otepää som 25-åringen drabbades av skadan och tvingades avbryta tävlingen.

Förbundet kommer ge nya besked gällande skidstjärnans rehabilitering och eventuella medverkan om tre veckor.
– Vi har kunnat konstatera att Stina Nilsson ådragit sig en betydande bristning i lårets baksida, vilket kommer att kräva rehab de närmaste veckorna, berättade landslagets läkare Magnus Oscarsson då.
 Sannolikheten att Stina Nilsson kommer till start på VM i Seefeld i februari är väldigt liten, men vi vill i dagsläget inte utesluta deltagande i VM, sa förbundschefen Rikard Grip.

”Tar en dag i taget”

Stina Nilsson tog tre OS-medaljer, ett guld och två silver, under olympiaden i Pyeongchang i fjol.

Efter besked att skadan kan leda till att superstjärnan missar VM skickar hon en hälsning till svenska folket.
– Skador kommer sällan lägligt, inte heller den här gången. Nu kommer mitt tålamod verkligen att få jobba på helvarv ett tag och jag får helt enkelt ta en dag i taget, hälsar Stina Nilsson.

Johaugs hälsning

Efter beskedet har svenskan stöttats av både landslagets stab, landslagskollegor och rivaler från Norge.

Nu skickar även superstjärnan Therese Johaug en hälsning till Nilsson.
– Det är väldigt trist, jag känner verkligen med henne. Jag håller tummarna allt jag har för att hon ska kunna vara med på VM, säger Johaug till Sportbladet.

Dela för att visa ditt stöd för Stina Nilsson!

LÄS MER: Oväntade beskedet: Svenska OS-hjälten gör comeback i längdlandslaget!

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

 

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);