Therese Johaugs stora chock när hon ska bli mamma för första gången: "Ingen sa det till mig"

Therese Johaugs stora chock när hon ska bli mamma för första gången: ”Ingen sa det till mig”

Det börjar dra ihop sig för norska skidikonen Therese Johaug.
Inom kort ska hon bli mamma för första gången i livet.
Nu avslöjas chocken som hon insåg inför förlossningen.

Våren 2022 tog en av skidsportens allra största farväl av karriären när Therese Johaug la skidorna och stavarna på den berömda hyllan. Norska skiddrottningen har sedan dess klivit in som tv-expert hos norska NRK och har fortfarande en fot kvar i sporten som hon älskar.

Johaugs chock

Men snart väntar en helt nytt kapitel i livet för Johaug. Inom kort ska hon bli mamma för allra första gången i livet och en lite flicka är beräknad att komma i början av sommaren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, Norge
230107 Therese Johaug poses for a photo on the red carpet ahead of Idrettsgallaen on January 7, 2023 in Hamar. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0390

34-åringen har varit generös med att berätta om sina tankar och funderingar inför den kommande förlossningen och nya livet som mamma i hennes egen podcast ”Johaugredaksjonen”. I det senaste avsnittet öppnar Johaug upp om chocken när hon insåg vad som väntar efter förlossningen.
– Jag tänkte att man drar på sig skorna och går ut och joggar, dag två ungefär, säger Johaug med ett skratt i podden.
– Jag har hela tiden tänkt att graviditeten skulle vara över när hon var ute, det var ingen som sa till mig att jag skulle behöva gå med blöja en hel vecka efteråt.

LÄS MER: Linn Svahn med brutalt ärliga ord om värsta rivalen Norge inför nästa skidsäsong: ”Jag tycker att…”

Göra comeback?

Therese Johaug är fortfarande väldigt dedikerad till träning och rör på sig väldigt mycket. Nu har en oro växt för att hon kommer att tappa kontinuiteten i samband med förlossningen och hon var inte alls beredd på stora omställningen efter förlossningen.
– Det var i mitten av maj när jag fick höra det. Så det blir en reality check, erkänner hon i podden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, Norge
191231 Therese Johaug of Norway reacts after winning the women’s 10 km free technique interval start during Tour de Ski on December 31, 2019 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

När norskan sedan är helt återställd igen efter förlossningen så kan vi nog räkna med att hon drar igång med hårdträning igen. För där finns även en litet frö om en eventuell comeback för skiddrottningen till hemma-VM i Trondheim 2025.

Vad tycker du om Therese Johaugs ord? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Skidtalangen Edvin Angers stora chock – när han avslöjar hemliga flickvännen: ”Jag fattade inte”