Therese Johaugs stenhårda sågning efter jättekaoset i Norge – i tårar efter dundermissen: ”Så förbannad”

Vilket praktfiasko i Norge under helgen!
Nu rasar ikonen Therese Johaug efter dundermissen.
– Jag hade varit förbannad, säger hon till Dagbladet.

Norska mästerskapen avgjordes under helgen men på damernas masstart över 20 km blev det totalkaos. Halvvägs in i tävlingen förstod tv-experterna inte ett dugg när man trodde att storstjärnan Heidi Weng åkt fel väg.

Kaoset i Norge

Men sedan visade det sig att hon var en av få som faktiskt åkt rätt – och att majoriteten av startfältet kört hel fel i spåret. Weng var också först över mållinjen men det visade sig att halva startfältet tydligen åkt en sträcka som var 2-300 meter längre.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Norge, skidor
240106 Heidi Weng of Norway after women’s 15 km classic technique mass start during Tour de Ski on January 6, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0830

Därför valde arrangören att kliva in och ogiltigförklara hela loppet efter det stora kaoset. Ett kontroversiellt beslut som orsakade tårar i Norge.
– Juryn har tagit beslutet att loppet måste ställas in helt. Jag, som arrangör, har gjort ett misstag som lett flera utövare på fel väg. Vi kan inte kalla det här för ett norskt mästerskap. Det är inte värdigt, jag är gråtfärdig, säger tävlingsledaren Torbjörn Broks till norska NRK.
– Jag bryr mig inte om att det inte räknas. Det var en bra tävling för mig. När jag först fick beskedet så trodde jag att det var jag som hade åkt fel, säger Weng och har förståelse för beslutet, även om hon berövas på en guldmedalj.

Johaug rasar

En av de norska längdåkarna som åkte fel under kaosloppet var Astrid Öyre Slind.
– Jag tänkte aldrig tanken att stanna och fråga någon. Jag åkte bara så som det var markerat, men jag blev osäker när jag såg att Heidi tog en annan väg, säger hon till norska tv- och radiokanalen.
– Det blir en parodi. Jag skulle hellre ha sett att Heidi fick guldet och att resultatet fick stå sig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, Norge
211205 Therese Johaug of Norway I after the Women’s Cross Country Skiing Relay 4×5,0 km during the FIS Cross-Country World Cup on December 5, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0007

Norska skidikonen Therese Johaug rasar efter dundermissen på Norska mästerskapen och hade blivit rejält arg om det här drabbat henne.
– Jag hade varit förbannad, säger hon till tidningen Dagbladet.

Vad tycker du om kaosloppet i Norge? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: SVT-experten Anders Blomquist säger det enda rätta om jättekonflikten som skakar skidvärlden: ”De måste agera”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev