Therese Johaugs massiva kritik – totalsåsgar nu hela skidsäsongen: ”Som att tro på jultomten”

Skidsäsongen är tänkt att fortgå som planerat.
Det kritiseras nu av Therese Johaug.
– Det är som att tro på jultomten, säger hon.

Coronaviruset har slagit extremt hårt mot i stort sett alla sporter som finns världen över. I exemplevis fotboll och ishockey så har de allra flesta serier tvingats fortgå utan publik på läktarna, vilket har lett till enorma ekonomiska bakslag, på grund av uteblivna biljettintäkter.

14 orter

Men många idrotter gör även det mesta för att undvika resande så mycket som möjligt, och när vinteridrotterna nu drar igång under hösten så ser det i de allra flesta fallen annorlunda ut. Skidskyttet har, till exempel, ändrat från fyra tävlingsorter till bara två under inledningen av säsongen, vilket även inneburit att Sverige förlorat sitt värdskap för säsongen.

Therese Johaug, Norge
200307 Therese Johaug of Norway after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Men längdskidornas säsong är hittills oförändrad när det gäller orter, och det är fortfarande tänkt att vara 14 världscuphelger i 14 olika orter. Lägg därtill att ett Tour de Ski ska genomföras – och att det i början av 2021 vankas VM.

Stora kritiken

Någonting som Therese Johaug nu är starkt kritisk mot.

– Det är ju som att tro på jultomten att vi ska köra alla tävlingar denna säsong, för att vara helt ärlig. Det är helt galet många tävlingar på olika orter i olika länder. Jag tycker det är en offensiv plan med tanke på dagens omständigheter. Att alla VC-tävlingar ska gå som planerat, det har jag mina tvivel kring, säger hon till norska VG, enligt Aftonbladet.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden (winner) and Therese Johaug of Norway /second place) after finishing in the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Therese Johuag menar även att hon, på grund av det hektiska schemat, kan hoppa över Tour de Ski, som i år hamnar lite i kläm med tanke på VM, som inleds den 23 februari.

– Det beror helt på hur det går före jul och hur saker och ting utvecklas. Det är en tuff tour med åtta lopp, plus allt runtomkring med coronan. VM är mitt stora mål den här säsongen, säger Johaug.

LÄS MER: Norske ikonen avslöjar nu varnande orden till Petter Northug – två år innan(!) skandalen: ”Det gick inte”

Få våra nyhetsbrev!