Therese Johaugs hårda utspel mot svenska stjärnorna – pekar nu ut Karlsson och Dahlqvist: ”Måste stå för det”

Therese Johaugs hårda utspel mot svenska stjärnorna – pekar nu ut Karlsson och Dahlqvist: ”Måste stå för det”

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn riktade kritik mot skidlandslaget.
Nu sågas trion – av Therese Johaug.
– De måste ta konsekvenserna, säger hon.

Det var i en uppmärksammad intervju med Viaplay som den svenska stjärntrion riktade hård kritik mot det svenska skidlandslaget. Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn lämnade landslagets träningsgrupp i våras för att satsa på egen hand till den kommande VM-säsongen.

Johaugs kritik

Man har från samtliga parter hela tiden sagt att det inte är några ”hard feelings”, och det var precis det som gjorde intervjun så oväntad. I den menade trion att det inte finns någon kommunikation alls med landslaget om hur det går med träning och form, vilket trion menade var konstigt.

Maja Dahlqvist och Frida Karlsson. Foto: Viaplay

Men en person tycker inte att det är konstigt. Therese Johaug har under hela debatten huruvida det är rätt eller fel att lämna landslaget på sättet som svenskorna gjort, sagt att det är fel. Johaug har menat att hon alltid trivts bäst i grupp, och att det bästa för utvecklingen för samtliga åkare är om de bästa samsas i samma träningsgrupp. Och hon har inte mycket över för trions kritik den här gången heller.

LÄS MER: Svenska jätteilskan efter kontroversiella beslutet – blir tvingade mot sin vilja och rasar: ”Otroligt irriterande”

”Måste stå för det”

När Johaug får frågan från VG kring vad hon tycker om kritiken från Karlsson, Dahlqvist och Svahn riktar Johaug snarare kritik mot svenskorna.

– De måste stå för sina prioriteringar. Har de valt att stå utanför landslaget, måste de ta konsekvenserna för det. De kan inte kommer i efterhand och förvänta sig att bli helt uppassade av landslaget. Det är min åsikt, i alla fall.

211128 Therese Johaug of Norway after the women’s 10 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 28, 2021 in Ruka. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Efter stjärnornas kritik har samtliga träffat landslaget för att prata, och man säger att man är goda vänner och att luften är rensad. Världscupen inleds i Ruka den 25 november, och mycket talar då för att åtminstone Frida Karlsson och Maja Dahlqvist finns med i truppen. Linn Svahn har precis kommit tillbaka från en tuff axelskada, och det är oklart när hon kan tävla igen.

LÄS MER: Frida Karlsson berättar sanningen efter känsliga mötet med skidlandslaget: ”Har varit väldigt tydlig med det”