Frida Karlsson berättar sanningen efter känsliga mötet med skidlandslaget: ”Har varit väldigt tydlig med det”

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn väckte starka reaktioner med sitt uttalande.
Nu har stjärntrion träffat svenska skidlandslaget i ett avgörande möte.
– Det här hade inte blivit någon grej om vi bara hade haft lite snack då och då, säger Frida till SVT Sport.

Det var i en intervju med Viaplay förra veckan som utbrytartrion Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn erkände att de inte haft någon kontakt med svenska skidlandslaget efter att de hoppat av. Uttalandet ledde till starka reaktioner och därefter har stjärntrion träffat landslagschefen Anders Byström för att rensa luften.

Träffat landslaget

Frida Karlsson förstår att orden blev till stora rubriker och förklarar nu varför de sa som de gjorde.
– Egentligen svarade vi bara på en fråga, ”om ni har haft någon kontakt?”. Det har vi ju inte haft så mycket, men jag ser ju inte heller att jag verkligen velat ha mycket kontakt. Jag kan ha önskat att vi hade bestämt något innan, hur vi ska ha det, säger 23-åringen i en ny intervju med SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
220324 Frida Karlsson, Sollefteå IF, efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0349

Efter det avgörande mötet med svenska skidlandslaget i Idre känner trion att de har fått vädra sina åsikter till landslagsledningen och fått berätta vad de känner inför den ny säsongen.
– Det här hade inte blivit någon grej om vi bara hade haft lite snack då och då, det behöver inte vara några stora grejer. Vi är fortfarande kompisar, vi kommer vara i samma organisation och jobba i vinter, säger Karlsson i intervjun och fortsätter:
– Jag har ju varit väldigt tydlig med vad jag ser behöver utvecklas för att det ska bli en så bra plats att jag vill vara med. Hela den dialogen hade jag gärna fått höra tillbaka om. Är det någonting de funderar över ens, sätter de in åtgärder eller är det ens någonting de har tagit med sig?

LÄS MER: Linn Svahns stenhårda svar efter ryska OS-hjältens jätteilska mot Sverige: ”Jag står för det hela vägen”

”Det är känslan”

Maja Dahlqvist känner nu att landslaget tagit till sig av kritiken och deras önskemål för att få till en förändring som passar alla landslagsåkare.
– Jag tror det, det är känslan jag fått nu. Alla ska få ut maximalt av att vara på läger och jobba mot mål tillsammans. Man ska kunna följa sin röda tråd och alla ska kunna göra det på läger, säger svenska sprintspecialisten till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders Byström, skidor
211230 Team manager Anders Byström at a press meeting with Sweden during Tour de Ski on December 30, 2021 in Obersdorf. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0277

Det var i våras som blågula stjärntrion Karlsson, Dahlqvist och Svahn valde att bryta sig loss från svenska skidlandslaget och träna på egen hand under försäsongen för att komma så väl förberedda som möjligt till den nya säsongen. Tillsammans kände de att upplägget i landslaget inte passade dem särskilt bra och under sommaren har vi fått se trion åka på egna träningsläger ihop.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stina Nilssons första ord om stjärntrion som lämnat skidlandslaget – ärliga orden om vännernas beslut