Linn Svahns stenhårda svar efter ryska OS-hjältens jätteilska mot Sverige: "Jag står för det hela vägen"

Linn Svahns stenhårda svar efter ryska OS-hjältens jätteilska mot Sverige: ”Jag står för det hela vägen”

Ryska OS-guldhjälten Veronika Stepanova är rasande över hur hemlandet behandlas.
Nu svarar Linn Svahns på ryska stjärnans utspel.
– Alla har ju rätt till sin åsikt. Men jag tycker ändå att det är väldigt oroväckande, säger svenskan till SportExpressen.

Senaste säsongen blommade Veronika Stepanova ut i världstoppen av längdskidåkning. 21-åringen hade en stor, avgörande roll i det ryska OS-guldet i stafett i Peking tidigare i år.

Ryska skidilskan

Men senaste tiden har unga ryskan väckt stora rubriker för hennes mun och inte hennes prestationer i skidspåret. Stepanova har både hyllat ryska presidenten Vladimir Putin och visat sitt stöd till hemlandets offensiva krigsföring mot Ukraina.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Veronika Stepanova, skidor
211205 Veronika Stepanova of Russia I after the Women’s Cross Country Skiing Relay 4×5,0 km during the FIS Cross-Country World Cup on December 5, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0007

När Internationella skidförbundet, Fis, nyligen valde att i fortsättningen stänga av samtliga ryska och belarusiska åkare från världscupen blev Stepanova rasande och gick ut i en hård attack mot skidvärlden. Ryskan skicka även en ilsken hälsning till Sverige.
– Planeten är för liten för att bygga murar, Ryssland kommer inte sluta vara en av Sveriges närmaste grannar, ni måste börja acceptera oss precis som vi accepterar er, sa hon i en intervju med SVT.

LÄS MER: Frida Karlsson chockas av helmärkliga uppgifterna om kärlekslivet – avslöjar nu sanningen om pojkvännen

Linn Svahns svar

Svenska skidstjärnan Linn Svahn är en av svenskarna som har varit tydlig med sin ståndpunkt i frågan och hon har också fått ta emot hård kritik från Ryssland. Men hon kommer verkligen inte att vika sig.
– Jag står till hundra procent för vad jag sagt i den frågan. Jag tycker inte några ryssar ska få komma tillbaka till idrottsarenan. Det kommer jag att stå för hela vägen ut, säger Svahn till SportExpressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
210223 Linn Svahn of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during of the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0075

Stepanova var väldigt tydlig med att hon inte vill att politik och sport inte ska påverka varandra. Men det håller verkligen inte Svahn med om.
– Ett krig är större än vår idrott.  Och även om idrotten kanske är hela min värld är den inte alla andras värld, säger hon i intervjun och fortsätter:
– Alla har ju rätt till sin åsikt. Men jag tycker ändå att det är väldigt oroväckande att aktivt stödja en brutal regim som för krig mot ett annat land.

LÄS MER: Therese Johaug avslöjar nu sanningen om ilskan efter Frida Karlssons jättefräckis: ”Har aldrig varit så arg”

Linn Svahn skickar sedan tillbaka en tydlig passning till konkurrenten Veronika Stepanova.
– Jag tycker ofta det är så att när man säger att man vet mycket mer än andra så vet man väldigt mycket mindre. Ju mer självsäker man är, ju mindre har man faktiskt koll på.

Vad tycker du om Linn Svahns svar? Dela artikeln och säg din åsikt!