Stina Nilssons första ord om stjärntrion som lämnat skidlandslaget – ärliga orden om vännernas beslut

Stina Nilsson är en fullfjädrad skidskytt nu.
Men svenskan följer fortfarande vad som händer i skidlandslaget, där en trio hoppat av nyligen.
– När jag var i längdlandslaget så hade jag ändå ganska bra insyn i vad som hände och hur snacket gick, säger hon till SportExpressen.

Det har blivit dags för Stina Nilssons tredje säsong som skidskytt. Senaste säsongen bjöd på den alla första pallplatsen på världscupen och karriärens första SM-guld i skidskytte.

Stinas första ord

Men i hennes gamla sport har det stormat rejält i skidlandslaget under försäsongen. Där Stinas vänner och gamla lagkamrater Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn har valt att lämna landslagstruppen helt och träna på egen hand.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, skidor
191122 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, och Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK, efter skidloppet över 10 km fristil vid Gällivarepremiären den 22 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Stjärntrion har fått kritik för sitt kontroversiella beslut men de har också riktat tydlig kritik mot landslagsledningen att de kräver förändringar. Nu uttalar sig Nilsson för första gången om avhoppen i skidlandslaget.
– När jag var i längdlandslaget så hade jag ändå ganska bra insyn i vad som hände och hur snacket gick. Nu har jag inte det, utan jag fick läsa om det i medierna, säger Nilsson i en intervju med SportExpressen.

LÄS MER: Frida Karlsson chockas av helmärkliga uppgifterna om kärlekslivet – avslöjar nu sanningen om pojkvännen

Nilssons dom

Stina Nilsson är tydlig med att om det här känns bäst för den trion i sitt träningsupplägg och förberedelser för nya säsongen så är det rätt beslut.
– Jag tycker att känner tjejerna att det är rätt för dem så ska de absolut följa det spåret. Jag förutsätter att de har en bra dialog med förbundet så det går rätt till. Jag har inte samma insyn utan jag får bara hänga med, säger hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
211028 Stina Nilsson poserar för porträtt under en träning med det svenska skidskyttelandslaget den 28 oktober 2021 i Idre. Foto: Rickard Bergstedt/ BILDBYRÅN

29-åringen lägger väldigt stor vikt vid ledarteamet i ett landslag och jämför med sitt eget landslag i skidskytte.
– Om man ska se till hur ett landslag är uppbyggt är det otroligt viktigt med ledarstaben, att få oss aktiva… Vi vill ju uppåt och vill sträva framåt, men att vi vill göra det tillsammans tror jag är väldigt viktigt. Och det tycker jag svensk skidskytte har gjort det väldigt bra med Rikard (Grip) i spetsen och Johannes (Lukas) och alla tränarna. Jag tycker vi har ett väldigt bra driv framåt, säger hon till kvällstidningen.

Håller du med Stina Nilsson här? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Elvira Öberg ryter till efter fejkade bilderna i Norge – reagerar nu starkt: ”Det är väldigt synd…”