Elvira Öberg ryter till efter fejkade bilderna i Norge – reagerar nu starkt: "Det är väldigt synd..."

Elvira Öberg ryter till efter fejkade bilderna i Norge – reagerar nu starkt: ”Det är väldigt synd…”

Norska storstjärnan Tiril Eckhoff har plågats av sömnproblem under försäsongen.
Och anklagas nu för att visat upp fejkade bilder på Instagram, vilket får svenska Elvira Öberg att reagera starkt.
– Det är väldigt synd att man ska känna sig tvingad, säger hon till SportExpressen.

Hon är en av skidskyttesportens riktigt stora och Tiril Eckhoff kan stolt visa upp 9 VM-guld från karriären. Men när det norska skidskyttelandslaget samlades för träningsläger nyligen så saknades 32-åringen helt.

Norska bilderna

Anledningen var att Eckhoff plågades av sömnproblem och kände sig sliten. Men trots hennes besvär så valde norskan ändå att lägga ut fejkade och tillrättalagda träningsbilder på Instagram till sina följare under den tuffa tiden.
– Varför skulle jag skriva ”här ligger jag och gråter för att jag inte får någon sömn”?, sa storstjärnan till norska TV2 om uppmärksammade bilderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elvira Öberg, skidskytte
220506 Elvira Öberg poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges landslag i skidskytte den 6 maj 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0269

Nu svarar svenska konkurrenten Elvira Öberg att det är tråkigt om norskan känner sig tvungen att visa en fejkad verklighet på Instagram.
– Jag vet inte exakt hur det varit för Tiril, men ibland kan det känns lättare att hålla sina problem för sig själv, men det är synd om det ska behöva vara så. Det känns kanske lättare att lägga ut bilder där allting ser bra ut, trots att det inte alltid är verkligheten. Jag kan förstå henne, men det är väldigt synd att det ska behöva vara så, säger hon till SportExpressen.

LÄS MER: Frida Karlsson chockas av helmärkliga uppgifterna om kärlekslivet – avslöjar nu sanningen om pojkvännen

Elvira Öbergs ord

Öberg ryter till mot hur fel det här är men hon är också osäker på hur hon själv hade hanterat situationen i samma läge.
– Det är svårt att säga, jag hade nog behövt ta hjälp av personer runtomkring mig för att tänka igenom det, hur vill jag förmedla det här, visa upp min vardag eller vad det nu handlar om för att göra det på ett så bra sätt som möjligt. För man är en förebild också, säger svenskan i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tiril Eckhoff, skidskytte
Norska skidskyttestjärnan Tiril Eckhoff. FOTO: Instagram

Även storasyster Hanna Öberg reagerar starkt på norskans märkliga bilder och lyfter fram hur viktigt det är att kunna visa verkligheten och att livet inte alltid är så lätt för toppidrottare.
– Jag tycker ändå det är viktigt att man kan prata om att det inte alltid är Instagram-vänligt. Instagram är ju ett sånt ställe där det sällan syns när man har det tuffare. Det är svårt, man är inte direkt lika sugen på att dela med sig av något som inte är roligt och en fin bild kanske. Men jag tycker ändå hon gör det bra och pratar om det, säger hon till kvällstidningen.

Vad tycker du om fejkade bilderna på Tiril Eckhoff? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Linn Svahns stenhårda svar efter ryska OS-hjältens jätteilska mot Sverige: ”Jag står för det hela vägen”