Therese Johaug om Kallas senaste drag: ”Det är helt sjukt!”

Charlotte Kalla har stöttat sin goda vän Therese Johaug under hela dopingavstängningen. 
Nu har de återförenats igen – för första gången på två år.
Skidstjärnorna befinner sig för närvarande i norska Sognefjell, där de tränar ihop.

– Det är helt sjukt, säger Therese Johaug till Sportexpressen

Charlotte Kalla och Therese Johaug är bittra rivaler i skidspåren – men goda vänner utanför. När den norska skidstjärnan blev avstängd för doping var Charlotte Kalla en av som stöttade henne.
– Nu har hon avtjänat sitt straff – och då ska hon få lämna det bakom sig. Therese har varit saknad. Hon är en stor inspirationskälla för mig, sa Kalla till SportExpressen tidigare i mars.

Nu har de två skidstjärnorna återförenats.

Kalla och Johaug tränar tillsammans

Just nu befinner sig det svenska skidlandslaget – och Therese Johaug i norska Sognefjell för att ladda upp inför nästa säsong. Det är första gången på två år som rivalerna träffats. Johaug berättar att hon sett fram emot återföreningen.
– Hon sa att det var otroligt fint att träffa mig igen, och att hon hade tänkt mycket på mig de senaste två åren. Hon var glad över att få konkurrera med mig igen och sa att jag var saknad. Det var fint att höra, säger Therese Johaug till Sportexpressen.

Therese Johaug: ”Det är helt sjukt!”

Nu tar de alltså hjälp av varandra för att nå nya framgångar nästa säsong. Och Johaug hoppas kunna lära mycket av sin svenska kollega. Men det blir en tuff kamp, erkänner hon.
– Det var trevligt att träna med Charlotte. Jag har inte sett henne på över två år, och det är nästan helt sjukt. Jag kunde nästan inte tro att det var två år sedan. Jag ser fram emot att få några fajter med henne till vintern. Hon kommer att bli tuff att slå, säger hon till Sportexpressen.

DELA för att stötta Charlotte Kalla mot nya framgångar!

LÄS MER: Kallas nya oväntade drag – efter Johaugs dopingavstängning