SVT-profilens stenhårda krav: Porta Ryssland från OS 2018

SVT-profilens stenhårda krav: Porta Ryssland från OS 2018

Ryssland skakas av ännu en dopinghärva. Nu vill SVT-profilen Jacob Hård stänga Ryssland ute ur vinter-OS 2018.

I dag kom stora avslöjandet att över 1000 ryska idrottare är dopade. Internationella dopingorganisationen Wada har beställt rapporten där Richard McLaren presenterar bevisen för ännu en rysk dopinghärva.

Enligt rapporten har den ryska mörkläggningen pågått från 2011 till 2015. En enorm skandal för sportvärlden. SVT-profilen Jacob Hård har tagit del av rapporten och är inte direkt överraskad.
– Jag läste ju första rapporten och det var som värsta deckaren. Man tror inte att det är sant. Men efter att ha läst den är jag inte ett dugg överraskad över vad som kommit fram till del två. Nu vill man bara veta vilka idrottare det handlar om, säger Hård till SportExpressen.
– Det här visar hur stort och systematiskt det här är. FIS och IOK måste självklart bestraffa dem. McLaren anser sig ha bevis för att peka ut, så nu är det bara att sätta igång.

SVT-profilen vill nu porta Ryssland från vinter-OS 2018 i sydkoreanska Pyeongchang.
– Det finns skäl att stänga Ryssland ute ur OS 2018, om de inte kan visa att det har hänt radikala saker. Om det har varit så här storskaligt måste de ändra på väldigt, väldigt mycket för att få vara med, säger han till SportExpressen.

LÄS MER: Svenska sportstjärnorna kan inte hålla sig för skratt när ”dopingexperten” tar över showen.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.