SVT-experten Anders Blomquists stenhårda dom om Norge får alla svenskar att jubla: ”Det ser mörkt ut”

Skidsäsongen är äntligen igång igen.
Nu kommer en stenhård dom för Sveriges största rival Norge.
– Det ser ovanligt mörkt ut för de norska damerna, slår SVT-experten Anders Blomquist fast.

I dag började den svenska skidsäsongen med efterlängtad längdpremiär i Bruksvallarna. Emma Ribom och Calle Halfvarsson blev vinnarna i respektive sprintlopp under fredagens säsongspremiär.

Domen om Norge

Nästa helg är det dags för den stora premiären när världscupen drar igång i finska Ruka. Då får vi ett första kvitto på hur våra svenska åkare står sig mot den internationella konkurrensen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
220305 Therese Johaug of Norway celebrates and cries after competing in the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 5, 2022 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0048

Men redan nu har SVT-experten Anders Blomquist lagt sin dom för kommande skidsäsongen. Och han har inte särskilt höga förväntningar på Norge.

LÄS MER: Jättedramat i skidpremiären – svenska stjärnorna gick alla omkull: ”Inte det här man önskar sig”

”Ovanligt mörkt”

Stornationen och Sveriges ärkerival kan få det riktigt kämpigt på särskilt damsidan. Där skiddrottningen Therese Johaug och även Maiken Caspersen Falla har lagt skidorna på hyllan efter senaste säsongen.
”Med Johaug och Falla borta, samt lite stök för H. Weng, Fossesholm och Östberg så ser det ovanligt mörkt ut för de norska damerna. Men de tre åkarna har ju högsta kapacitet om de får till det in i säsongen samt tvillingarna Weng och några nya. Så det kan bli ok för dem, men långt ifrån de framgångar de haft under en lång period”, skriver Blomquist i en chatt på SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anders Blomquist, skidor
191124 Anders Blomquist, kommentator på SVT, poserar för ett porträtt under sprintprologen vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Lägg därtill att ryska åkare inte är tillåtna i världscupen så kan det bli en mycket trevlig världscupssäsong för våra svenska längddamer. Som sagt, nästa helg får vi ett första svar på hur säsongen blir med världscuppremiären i finska Ruka.

Hur tror du det går för våra svenska åkare i år? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Här återförenas Frida Karlsson och William Poromaa igen – parets ärliga ord om privatlivet: ”Det känns rätt”