Jättedramat i skidpremiären – svenska stjärnorna gick alla omkull: ”Inte det här man önskar sig”

Skidsäsongen är äntligen igång.
Under fredagen gick premiären av stapeln i Bruksvallarna.
Och det blev omedelbar dramatik sedan flera stjärnor gått omkull.

Väntan har varit lång, men äntligen är vi framme vid starten av årets skidsäsong. Nästa helg börjar världscupen när åkarna tar sig till finska Ruka, men redan under fredagen var det dags för sverigepremiär i Bruksvallarna.

Storfavoriterna föll

Och det blev dramatiskt direkt, redan i semifinalen. Två minuter in i loppet föll Maja Dahlqvist olyckligt, och i fallet drog hon även med sig de två andra storfavoriterna Frida Karlsson och Anna Dyvik.
– Min skida skar ihop, det blev platt fall. Jag hade såklart velat köra ett till heat, det är inte det här man önskar sig, säger en besviken Dahlqvist i SVT:s sändning.

LÄS MER: Erik Karlssons sinnessjuka passning i nya braksuccén i natt – får hela hockeyvärlden att tappa hakan

Artikeln fortsätter efter bilden.

Skidor, Sverige
Jättefall under längdpremiären i Bruksvallarna. FOTO: SVT Play

Trion hamnade efter i loppet men efter en otrolig upphämtning lyckades Frida Karlsson trots fallet köra ifatt och ta sig till final genom en andraplats i semifinalen. För Dahlqvist och Dyvik – som hamnade sist respektive näst sist i loppet – blev det uttåg.

Ribom vann – 16-åring på pallen

I damernas final blev det kämpigt för Frida Karlsson som halkade efter när Johanna Hagström och Emma Ribom drog ifrån. Den sistnämnda tog också hem segern efter en spurt mot Hagström, medan Frida Karlsson slutade på en tredjeplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Maja Dahlqvist, skidor
221118 Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK, deppar efter damernas sprint semifinal under Sverigepremiären den 18 november 2022 i Bruksvallarna. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0104

På herrsidan fick vi se en rejäl skräll när blott 16-årige Alvar Myhlback tog sig till final. Väl där bärgade stjärnskottet en imponerande tredjeplats – men fick se sig besegrad av Calle Halfvarsson som tog hem segern framför Oskar Svensson.

LÄS MER: Pia Salmings starka ord till svenska folket i natt – om maken Börje Salmings framtid: ”Vi kommer att…”