Pia Salmings starka ord till svenska folket i natt – om maken Börje Salmings framtid: ”Vi kommer att…”

Under torsdagen gick Tidernas Hockeygala av stapeln, där svensk ishockey firade 100 år.
Börje Salming hyllades stort vid flertalet tillfällen – och fick även ta emot fina priser inför en känslosam publik.
Nu har Börjes fru Pia gett besked om framtiden för familjen.

I Avicii Arena firade svensk ishockey under torsdagskvällen 100 år. Galan var profiltät när i stort sett alla svenska ishockeylegendarer fanns på plats för att ta del av firandet. Bland mycket annat fick Nicklas Lidström och Kim Martin Hasson ta emot pris som Sveriges genom tiderna bästa hockeyspelare.

Salming hyllades

På plats fanns även Börje Salming, som fick motta stående ovationer bara några minuter in i galan. Den svårt sjuke legendaren fick senare ta emot pris från NHL, och fick även utmärkelsen för ”Tidernas Ögonblick” inför tårögda åskådare.
– Vi i hela familjen, Börje och jag och alla barn här vill tacka för den kärlek som hela svenska folket och Kanada har gett oss under hela den här tiden som varit så svår. Börje hälsar att han älskar er alla, hälsade frun Pia Salming från scenen under galan.

LÄS MER: Ulf Sterners plötsliga kritik mot stora galan – kunde inte hålla sig från att säga till: ”Blir inte ledsen, men…”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pia Salming, Börje Salming
221117 Pia med Börje Salming som tilldelas priset NHL Honorary Award under Tidernas Hockeygala den 17 november 2022 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0377

Förra helgen var Salming med familj på plats i Kanada och Toronto för att hyllas av klubben som han en gång tillhörde och där han uppnått en gudalik status, så schemat har minst sagt varit hektiskt.

”Kommer stänga dörren”

Gårdagens gala blev således det sista framträdandet som Börje Salming och hans familj kommer att göra, något som frun Pia Salming deklarerade kort efter att galan avslutats.
– Vi kommer stänga dörren till yttre världen från och med i dag. Vi är glada och tacksamma. Vi värms av kärleken vi får av Sverige. Vi får brev skickade till oss, folk är fantastiska. Vi tar en dag i taget, Börje bestämmer. Han har taktpinnen, sa Pia Salming i SVT:s studio.

LÄS MER: NHL-experten Håkan Södergren bryter nästan ihop när han hyllar Börje Salming med fem fantastiska ord

Pia Salming, Börje Salming
221117 Pia med Börje Salming som tilldelas priset NHL Honorary Award under Tidernas Hockeygala den 17 november 2022 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0377