Sverige slår tillbaka efter norska stjärnans hån – skickar syrlig passning till rivalen: ”Jag säger bara som det är…”

Norrmännen är alltjämt dominanta på herrsidan i skidskyttet.
Då sätter svenske tränaren Johannes Lukas extra press på bittra rivalen.
– Jag säger bara som det är, säger Lukas till Aftonbladet.

Mycket fortsätter att gå emot de svenska herrarna under årets skidskyttesäsong. I Antholz i helgen sköt Peppe Femling bort det svenska laget i stafetten genom att dra på sig en straffrunda.

Norska hånet

Sverige har bara varit på pallen i en av fyra stafetter den här världscupssäsongen. Norge? De har vunnit samtliga tävlingar.
– Vi gör en helt fantastisk säsong. Vi har slagit alla rekord. Det är väldigt speciellt att vara en del av ett så starkt lag. Jag själv ligger åtta i den totala världscupen, ändå är jag bara femte bästa norrman. Det säger en hel del om vår nivå, säger norske stjärnan Tarjei Bö till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tarjei Bö, Skidskytte
221201 Tarjei Bø of Norway competes in men’s biathlon 4 x 7.5 km relay during the IBU World Cup on December 1, 2022 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0040

Tarjei Bö är förvånad över att Sverige inte mäktat med att göra bättre resultat i stafetterna, och passar även på att skicka en pik till det svenska lägret.
– Några svenska åkare har extrem potential, men i stafett måste du ha fyra åkare som presterar. Ni hade behövt Björn Ferry eller Fredrik Lindström. Ni hade ett galet lag på OS i Sydkorea (2018), men sedan dess har det gått lite tyngre.

LÄS MER: Ikonens klara besked om Linn Svahn efter comebacken – lägger nu ut texten inför VM: ”Hon har bevisat att…”

”Då är det ett fiasko”

Sveriges huvudtränare Johannes Lukas är dock inte enig med Tarjei Bö, och håller inte alls med om att man behöver några andra åkare än de man redan har.
– Nej, det behöver vi inte. Jag kan påminna om hur det såg ut inför VM för två år sedan. Då kom vi sjua i stafetten här i Antholz. Två veckor senare tog vi silver på VM. Allt är möjligt i skidskytte, men man måste tro på det och det gör jag, säger Lukas till tidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johannes Lukas, Skidskytte
211128 Johannes Lukas, during women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Cup on November 28, 2021 in Östersund. GERMANY OUT Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / MT0258

Samtidigt slår han tillbaka mot det norska utspelet, genom att sätta press på stora konkurrenten inför VM som stundar.
– Om de reser hem från VM med en silvermedalj från stafetten kan man nästan prata om fiasko. De måste vinna varje lopp. Johannes Thingnes Bö måste verkligen vinna varje lopp, annars är det ett riktigt fiasko. Jag säger bara som det är. De vinner ju alla lopp här, så om de inte vinner på VM är det enligt mig ett misslyckande.

LÄS MER: Bianca Salmings hjärtskärande besked om pappa Börje Salmings sista tid i livet: ”Om jag ska vara helt ärlig”