Svenske skidprofilens jättekritik mot Norge – tar norske stjärnan i försvar: ”Du har svenskarnas stöd”

Den norska längdåkaren Emil Iversen öppnade nyligen upp om sina mentala svårigheter.
Nu får det norska förbundet kritik från den svenske skidprofilen och krönikören Torbjörn Nordvall.
”Skidförbundet bör ta hans signaler på största allvar”, skriver han i en krönika
i norska Nettavisen.

Emil Iversen har haft ett tufft år bakom sig i skidspåren, vilket har lett till att han ifrågasatts från flera håll där vissa kritiker menat på att Iversen inte borde tas ut till världscupen.

”Varit en kamp”

Det har tagit hårt på den 31-årige norrmannen.
– Det har varit en kamp. Det har legat som en skugga i bakhuvudet hela sommaren och hösten: ”Duger jag” och ”Är det här det sista jag har gjort på skidor?”, har han tidigare sagt i en intervju med Nettavisen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Emil Iversen
Emil Iversen. FOTO: Bildbyrån

Torbjörn Nordvall är krönikor på samma tidning, och den tidigare svenske presschefen och medierådgivaren riktar nu skarp kritik mot det norska skidförbundet och uppmanar dem att ta Iversen på allvar. Särskilt efter det att norrmannen ”grillades” av media efter tävlingarna i finska Ruka.
”Iversen hade varit den sista personen jag skulle ha valt att vara i rampljuset den dagen. Jag tyckte synd om honom som direkt fick en storm av frågor om vad han tyckte om att bli uttagen efter en mindre bra Ruka-helg”, skriver Nordvall i sin krönika.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks dotter Iza, 15, avslöjar starka orden om hennes pappa – har tröttnat: ”Jag tycker inte att…”

Profilens kritik

Nordvall fanns också på plats vid tillfället, och menar att man tydligt kunde se att Emil Iversen inte trivdes i situationen.
”När Iversen lämnade rummet sa jag spontant till honom: ”Du har åtminstone svenskarnas stöd. Du är stark i huvudet”, fortsätter Nordvall.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Torbjörn Nordvall
Torbjörn Nordvall. FOTO: Bildbyrån

Han menar att det norska förbundet måste ta signalerna som Iversen sänder ut på allvar, och att varje tävlingshelg inte kan sluta med att han är helt tömd på energi.
”Om han ska behålla sin fysiska och mentala form hela säsongen bör skidförbundet ta hans signaler på största allvar. Det har varit mycket media och kniven på strupen av egna, inre och yttre förväntningar”.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks ord om fina vänskapen med Börje Salming – avslöjar oväntade hjälpen: ”Jag ringde alltid”