Ingemar Stenmarks dotter Iza, 15, avslöjar starka orden om hennes pappa – har tröttnat: ”Jag tycker inte att…”

Ingemar Stenmark är aktuell i dokumentärserien ”Sagan Stenmark” som kommer släppas i tre delar.
I serien förekommer även ”Stenis” familjemedlemmar – som har blandade känslor inför att blicka tillbaka på legendarens alpina karriär.
– Jag tycker inte att det är häftigt, jag vet ju inte hur det var, säger dottern Iza Stenmark.

33 år efter det att karriären avslutats låter den alpine legendaren Ingemar Stenmark, 66, livet och karriären bli till en dokumentärserie. Om än något motvilligt. Stenmark har tidigare sagt till Expressen att en stor anledning till att han ställde upp är för att han ska ha något att visa upp för sina barn och barnbarn.

Serien om Stenmark

I dokumentärserien förekommer även ”Stenis” familjemedlemmar så som hans fru Tarja samt döttrarna Nathalie och Iza. Nathalie Stenmark bor sedan flera år tillbaka i USA och i Los Angeles, och för hennes del är dokumentärserien positiv.
– Det är en rolig chans för mig att få veta mer om hans karriär och hur det var när han tävlade, säger hon i serien enligt Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, skidor
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Även Iza Stenmark är med i serien, men hon föddes långt efter det att Ingemar Stenmark hade sina glansdagar i skidbackarna. 15-åriga Iza har, såklart, fått höra om alla de tillfällen när Sverige stannade upp under 1970- och 1980-talet när hennes pappa tävlade.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks ord om fina vänskapen med Börje Salming – avslöjar oväntade hjälpen: ”Jag ringde alltid”

”Inte så häftigt”

Hon är dock inte särskilt imponerad.
– Jag har hört från lärare ganska mycket. Samma historia om att Sverige stannade upp, de drog in den här tv:n i klassrummen. Alla har sin egen historia om att det var så himla häftigt, men jag tycker inte att det är häftigt, jag vet ju inte hur det var och det är svårt att förstå hur det faktiskt var, säger hon enligt tidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Iza Stenmark, Ingemar Stenmark
Iza Stenmark, 15 år, öppnar upp om pappa Ingemar Stenmarks idrottskarriär. FOTO: TV4

Ingemar Stenmark är alltjämt den alpine åkare som tagit hem allra flest segrar i världscupen. Men trots det hoppar han inte av glädje när han nu blickar tillbaka på sin karriär.
– Om jag tänker tillbaka blir jag nostalgisk och det är känslor som jag inte gillar, menar han.

LÄS MER: Zlatan bryter tystnaden om Cristiano Ronaldo – första orden efter storstjärnans avsked till Manchester United