Svenske landslagsåkarens mardrömsbesked – två veckor innan världscuppremiären

Fartlöftet Felix Monsén var tilltänkt att starta i världscuppremiären om två veckor.
Men nu har han åkt på en rejäl smäll.
På träningen bröt han två fingrar och tvingades till operation.

Felix Monsén ses som en av Sveriges absolut bästa fartåkare. Förra säsongen nådde han som bäst en 29:e plats i världscupen och i år siktar han uppåt.

Bakslag för Monsén

Om två veckor är det världscuppremiär i Sölden, men Monsén har nu drabbats av ett rejält bakslag. Det under en storslalomträning i Innsbruck, Österrike.

Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

23-årige Monsén slog i handen i en käpprot och bröt två fingrar i högerhanden.

Under tisdagskvällen opererades han och fick två skruvar isatta i varje finger.
– Det var ganska rejäl smärta. Det var som att en blixt slog ned i handen. Jag kände ganska tidigt att det var något allvarligt. Man slår i handen rätt ofta i käppen, men det är inte så ofta du träffar så rent att du bryter något, säger Monsén till SVT.

För fartlöftet blev skadan ett rejält bakslag och allt talar för att han missar världscuppremiären i Sölden.
– Läkaren sa att jag inte kan åka skidor på en månad. Men om man ser det krasst missar jag bara ett läger. Planen är att stå på skidor lite tidigare och bara behålla känslan, säger han.

Inte orolig för VM

Trots att världscupen är viktig har Monsén, likt övriga åkare, ett annat stort mål i sikte. Alpina VM går av stapeln på hemmaplan i Åre i mitten av februari. Det är just i VM-sammanhang 23-åringen har sin bästa pallplats någonsin med en 17:e plats från St Moritz 2017.

Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Det stora mästerskapet är fyra månader bort, men Monsén är inte orolig för att de brutna fingrarna ska stoppa honom.
– Det ploppar ju upp i tankarna när sådant här händer, men det är inte så ofta du får en helt felfri säsong. Några bakslag får man utgå ifrån, det kan inte alltid gå som planerat, säger Monsén till SVT.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/rzBCOn8TdNHU-4e2IS6c8crVL_2807eZmDMs6nf_w15l5Iqeyq-h1u38bPgTs3CX?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Skidstjärnan Marit Björgens stora kritik – efter skandalavslöjandet i OS

JÄTTESUCCÈN: 18-åriga Sara Junevik tar guld på 50 meter fjäril på ungdoms-OS!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);