JÄTTESUCCÈN: 18-åriga Sara Junevik tar guld på 50 meter fjäril på ungdoms-OS!

Svensk simning har redan en superstjärna i Sarah Sjöström.
Nu är nästa svenska simstjärna på ingång.
På 50 meter fjäril tog 18-åriga Sara Junevik hem guldet på ungdoms-OS

Trots sina 25 år är Sarah Sjöström redan en av de, om inte den, främsta simmerskan genom tiderna i Sverige. Efter sitt fjärde(!) guld på EM i somras blev hon historisk.

Nya ”Guld-Sara”

Ingen svensk simmare har tidigare vunnit fyra individuella guldmedaljer vid ett stort mästerskap förut och de många mästerskapsmedaljerna kan bli betydligt fler i framtiden.

Men det finns inte bara en Sarah som har en ljus framtid inom svensk simning. På ungdoms-OS i Buenos Aires, Argentina har nu nästa svenska i Sara Junevik presenterat sig.

På 50 meter fjäril tog hon hem sitt, och Sveriges första guld i mästerskapet.
– Jag kände ändå att jag hade mycket självförtroende. Jag visste att mitt bästa var bättre än många andra. Och jag ville visa att jag kunde vara bäst när det gäller, säger Sara Junevik i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Guldet betyder otroligt mycket för mig, ett bevis på att jag kan prestera när det gäller.

”Blev lite tårögd”

SOK skriver i pressmeddelandet att Sara redan efter 10-15 meter tog greppet om loppet och segermarginalen blev stor. 18-åringen var 22 hundradelar före vitryskan Anastasia Sjkurdai.

”Sara var överlägsen i finalen och gjorde ett tekniskt nästan perfekt lopp”, skriver SOK.

Tiden 26,40 var inget nytt personbästa för Junevik men hon var trots det nöjd med loppet. På pallen hade hon svårt att hålla tillbaka tårarna.
– Man blir verkligen rörd. Jag blev lite tårögd, säger hon.

Medaljen var Sveriges tredje på ungdoms-OS i Argentina. Robin Hanson tog tidigare silver på 200 meter frisim samtidigt som Elin Lindroth tog silver i rodd, singelsculler. Mästerskapet pågår fram till den 18 oktober.

Dela för att hylla Sara Junevik!

LÄS MER: Sarah Sjöströms helomvändning om framtiden: ”Skulle inte betyda slutet”

NYTT REKORD: Sarah Sjöströms supersuccé fortsätter – blev historisk i världscupen