Svenske landslagsåkaren missar resten av året – efter dubbla(!) operationer: ”Jag hade otur…”

.

Han kommer inte finnas med när skidsäsongen drar igång.
Viktor Thorn har nu opererats två gånger och fått en protes i ryggen.
”Nu börjar jobbet mot att komma tillbaka och vara starkare än någonsin”, skriver 23-åringen på Instagram.

Efter förra skidsäsongen fick landslagsåkaren Viktor Thorn beskedet att han drabbats av diskbråck. 23-åringen opererades i maj, men något gick fel.

Thorn opererad – igen

Smärtan kom istället tillbaka för 23-åringen. Nu har Thorn opererats igen och fått den ena disken i ryggen ersatt med en protes.
– Nu mår jag hyfsat. Jag har lite ont och så, men det går framåt, säger han till SportExpressen efter operationen.
– Det var inte så att operationen i våras gick fel, utan jag hade otur. Disken var så pass dålig att läkarna nu fick byta ut den.

Viktor Thorn
Viktor Thorn. FOTO: Instagram.

Thorn kommer inte att finnas med när skidsäsongen drar igång med världscuppremiären i Ruka, Finland, den 29 november. Istället väntar rehabträning för 23-åringen som inte vill stressa med comebacken i skidspåren.

Borta resten av året

Istället siktar han på att vara tillbaka i fullt slag efter jul någon gång.
– Det är lite segt i och med att jag gjorde allt det här för några månader sen och nu ska jag behöva göra om allt en gång till. Samtidigt får jag tänka på att jag kommer kunna komma tillbaka starkare efter det här. Efter det här kommer många saker vara lättare, när man gått igenom en tuff tid, säger Thorn till kvällstidningen.

Viktor Thorn
190301 Viktor Thorn of Sweden looks dejected after competing in men’s 4 x 10km relay during the FIS Nordic World Ski Championships on March 1, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL /

I samband med operationen la Thorn upp en bild från Löwenströmska sjukhuset i Stockholm där han vill hälsa till alla som hört av sig och varit oroliga.
”Tack till alla runtomkring mig som hör av sig, betyder mycket i sådana här tider”, skriver landslagsåkaren på Instagram.

LÄS MER: Längdskidstjärnan stängs av på livstid(!) – efter stora skandalen!

Charlotte Kalla förvånad över svenska succésiffrorna – som sätter skräck i skid-Norge: ”Nyp mig i armen!”