Svenska supersuccén: Johan Olsson fullbordade svenska trippeln

Det blev en stor svensk succé i herrarnas skidpremiär i Bruksvallarna. Johan Olsson tog hem segern framför Markus Hellner och Jens Burman vilket fullbordade en svensk trippel på prispallen.

Efter Marcus Hellner succé i smygpremiären var han tillsammans med resten av det svenska skidlandslaget åter i skidspåren i Bruksvallarna under 15-kilometersloppet . Det var den svenska duon Hellner och Johan Olsson som tog kommandot från start och drog ifrån det jagande fältet.

Johan Olsson tog in sekund efter sekund på sin landsman och drog ifrån allt mer. 36-åringen kunde till slut vinna 5,4 sekunder före Markus Hellner och tog därmed hem årets första seger.

– Det är hög klass på Johan Olsson och Markus Hellners skidåkning i dag. Vi ville ha besked inför det här loppet och Johan Olsson kom tillbaka som ett stort stort utropstecken, säger experten Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Jens Burman stod för en av de stora skrällarna i skidspåren. Den svenske 22-åringen stod för ett kanonlopp och slutade på tredje plats.
– Det är skönt att få ett kvitto på att man är med, säger Burman i SVT:s sändning.

LÄS MER: Svenska supertalangen överraskade alla och vann premiären

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.