Svenska skidstjärnans stenhårda krav – efter OS-besvikelsen: ”Jag vill veta”

Hanna Falk har gått vidare efter den tuffa OS-petningen.
Nu siktar hon mot VM – med ett stenhårt krav till landslagsledningen.
– Jag vill veta vad som krävs av mig inför VM, säger hon till Sportbladet.

En av Sveriges bästa sprintåkare just nu och en femteplats i OS-sprinten. Men ändå kom Hanna Falks OS 2018 mest att handla om två mycket tuffa petningar.

Svenskan petades både i den långa stafetten till förmån för Anna Haag och i sprintstafetten till förmån för Stina Nilsson och Charlotte Kalla. Det sved rejält mycket för Falk som var tydligt upprörd i Pyeongchang efter landslagsledningens beslut.

”Besviken och upprörd”

Först nu har hon kunnat hämta sig från OS-besvikelsen.
– Jag var besviken och upprörd. Där och då i Korea trodde jag inte att jag skulle orka tävla så mycket mer. Men när jag kom hem och åkte ut på skidor kände jag drivkraften igen. Därför är jag stolt över mig själv att jag kunde resa mig, gå vidare, och sedan ta en pallplats i Lahtis, säger svenskan till Sportbladet.

Den stora revanschen blev just världscupsprinten i Lahtis direkt efter OS där Falk tog en mycket fin tredjeplats. Nu glömmer hon OS – och laddar för fullt mot nästa års VM i Seefeld.

”Jag kommer ställa krav”

Men för att det inte ska bli en ny besvikelse och en ny petning så ställer hon nu ett stenhårt krav på svenska landslagsledningen.
– Jag hoppas på mer tydlighet framöver om vad som krävs av mig inför kommande VM. Det kommer jag att ställa som krav inför VM, säger hon till kvällstidningen.
– Jag vill tidigt veta vad som krävs av mig.

Här näst väntar avslutningen av världscupen i Falun där Falk har ett tydligt mål.
– Jag ligger nu femma totalt i sprintcupen. Det ska jag försöka försvara. Sedan inspirerar det mycket att också åka bra på hela touren.

Dela artikeln för att stötta Hanna Falk!

LÄS MER: Här är svaret efter kontroversiella Wolfgang Pichler-förslaget av SVT-experten

Marit Björgens vrede efter attacken mot svensken: ”Det har gått för långt!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);