Marit Björgens vrede efter attacken mot svensken: ”Det har gått för långt!”

Det spårade ur rätt rejält i Holmenkollen under helgen.
Och då pratar vi inte om skidåkningen…
– Det har gått för långt, slår en irriterad Marit Björgen fast för Dagbladet.

Under skidfesten i norska Holmenkollen i helgen hamnade åskådarna i fokus. En som drabbades var svenske Daniel Rickardsson som fick öl kastat på sig under femmilen.
– Det är sjuka förhållanden. De norska åskådarna står och kastar öl på dig. Det var helt kaos, sa Rickardsson till norska Dagbladet efter loppet.

”Det ska inte ske”

Nu får svensken stöttning från norskt håll. Norska storstjärnan Marit Björgen gillade inte alls vad hon såg under tävlingarna i klassiska Holmenkollen. Och riktar nu sin ilska mot landsmännen.
– Det som hände med Rickardsson är inte bra. Det ska inte ske. Jag såg på tv i går att det var folk som sprang ut i spåren. Det är viktigt att ha säkerhet, säger norskan till tidningen Dagbladet.
– Jag ville inte ta med mig Marius (Björgens son) upp dit, som det är nu. Det är inte så barnvänligt. Det har gått för långt.

”Inte acceptabelt”

Även landslagsåkaren Astrid Uhrenholdt Jacobsen, med ett färskt OS-guld, håller med om kritiken.
– Det är bara inte acceptabelt. Även om folk drar upp till Holmenkollen för att ha en fest, så är det inte en suparfest utan gränser och regler. Det måste göras nånting, jag har inte facit för vad. Det är omöjligt att granska alla som är här, säger hon till Dagbladet.
– De som åker dit måste komma ihåg att alla har ett ansvar att uppföra sig, även om det är alkohol inblandat.

Dela artikeln om du håller med Marit Björgen!

LÄS MER: Landslagslegendarens kritik efter OS-fiaskot: ”Han viker ned sig”

Här är svaret efter kontroversiella Wolfgang Pichler-förslaget av SVT-experten