Här är svaret efter kontroversiella Wolfgang Pichler-förslaget av SVT-experten

Svenska herrarna i längdskidor är inne i en tung period.
Då vill SVT-experten Jacob Hård se att Wolfgang Pichler plockas in för att hjälpa till.
– Jag tror inte det är en lösning på problemet, svarar Daniel Rickardsson till SportExpressen.

Hos de svenska längddamerna är det guld och gröna skogar med skiddrottningarna Charlotte Kalla och Stina Nilsson i spetsen. Kalla levererade ett OS-guld och tre OS-silver och Nilsson ett OS-guld, två OS-silver och ett OS-brons i Pyeongchang.

Men hos de svenska längdherrarna är det en mörk tid just nu. Hela säsongen har varit tung och i OS blev det bara ännu värre med inte en enda medalj. Nu har SVT-experten Jacob Hård hittat den perfekta lösningen på problemet.

Plocka in succémannen

Plocka in succétränaren Wolfgang Pichler!
– Jag tror att det finns någonting att hämta där och lära av. Det vore ju underbart att hitta en ledare som kunde ingjuta sådant mod och sådant självförtroende i unga svenska skidkillar, säger Hård i SVT:s ”Vinterstudion”.
– Jag menar inte att man ska kopiera det han gör, jag menar inte att den träningen han gör med skidskyttarna gör är den rätta men det han lyckas med är att få unga individer att tro på sig själva, att lyfta, att prestera över vad man kan förvänta av dem.

”Därför har det varit tufft”

Pichler ledde svenska skidskyttelandslaget till otroliga framgångar i OS 2018 och anses vara den perfekta mannen för att motivera och höja självförtroendet hos längdherrarna. Men det är ett förslag som OS-åkaren Daniel Rickardsson inte tror på.
– Jag tror inte att det är så enkelt att det skulle hjälpa att in honom. Visst, skidskyttarna hade stora framgångar i OS men det handlar inte bara om Pichler, det finns andra bakom framgångarna också. En skyttetränare till exempel, säger Rickardsson till SportExpressen.
– Problemet på herrsidan är att vi i Sverige just nu är mitt i en generationsväxling och därför har det varit tufft ett tag.

Dela artikeln om du vill se Wolfgang Pichler hjälpa skidherrarna!

LÄS MER: Svenske OS-hjälten dödshotad – efter utspelet om Ryssland: ”Då ska de döda mig”

Landslagslegendarens kritik efter OS-fiaskot: ”Han viker ned sig istället för att kämpa”