Landslagslegendarens kritik efter OS-fiaskot: ”Han viker ned sig istället för att kämpa”

Det blev inget roligt OS 2018 för Calle Halfvarsson.
Nu riktar även landslagslegendaren Anders Södergren kritik.
– Han viker ned sig istället för att kämpa, säger OS-experten till SportExpressen.

För första gången sedan 1994 i Lillehammer tvingades svenska herrarna i längdskidor lämna ett OS utan en enda medalj. OS 2018 i Pyeongchang blev en stor besvikelse.
– Om man tittar på hur säsongen har varit är vi inte bättre än så där. Tyvärr är det så. Sedan gjorde Marcus (Hellner) sina bästa lopp på OS, han lyckas med själva formtoppen, men det räcker inte till i år. Det är tyvärr så, säger landslagslegendaren och OS-experten Anders Södergren, med ett eget OS-guld från 2010, till SportExpressen.

Orolig för framtiden

Sverige är inne i en tuff generationsväxling på herrsidan nu och Södergren är faktiskt orolig för de närmaste åren.
– Det är tufft nu. Det är ett kliv som några av grabbarna måste ta för att vara där vi har varit i några år. Det kommer nog vara tufft några år till. Det tror jag, säger han till.

Den som fått mest kritik efter OS 2018 är Calle Halfvarsson. 28-åringen som tillhör världseliten men som ändå inte vunnit en enda individuell mästerskapsmedalj än hade det mycket tung i Pyeongchang.

”Det är trist”

Han bröt skiathlonen, blev nia på 15 kilometer fritt, 13:e plats i sprinten, femma i stafetten, fyra i sprintstafetten och bröt sedan även i den avslutande femmilen. Långt, långt ifrån godkänt för en åkare av Halfvarssons kaliber.
– Han har lätt att deppa ihop när det inte funkar fullt ut. Sedan viker han ner sig i stället för att kämpa på hela vägen in. Jag vet inte. Det är trist för Calle. För han har en enorm kapacitet, säger Södergren.

Dela artikeln om du håller med om kritiken!

LÄS MER: Svenske OS-hjälten dödshotad – efter utspelet om Ryssland: ”Då ska de döda mig”

Här prisas Charlotte Kalla – med norsk hedersmedalj: ”Jag är otroligt stolt”