Svenska OS-hjältens nya besked om skidlandslaget – då får vi se Frida och Maja i blågula landslagsdressen igen

Till helgen kliver de svenska skidåkarna in i den nya säsongen i Bruksvallarna, och nästa helg drar världscupen igång i finska Ruka.
Sedan i våras har det faktum att stjärnorna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist valde att lämna landslaget för att träna på egen hand fått stor uppmärksamhet.
Nu avslöjar dock duon när vi får se dom i den blågula landslagsdräkten igen.

Det var tidigare i år som Frida Karlsson och Maja Dahlqvist valde att lämna skidlandslaget sedan man inte kommit överens med ledningen om sina avtal. Beslutet blev en stor snackis inom skidvärlden och de båda stjärnorna har sedan dess inte ingått i det svenska landslaget utan har tränat på egen hand. Nu vill de göra comeback.

Tydliga regeln

Till helgens tävling i Bruksvallarna blir det omedelbart skarpt läge för åkarna när en plats i världscupen står på spel – och på startlinjen kommer såväl Frida Karlsson som Maja Dahlqvist att finnas med.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, skidor
220212 Jonna Sundling, Maja Dahlqvist and Frida Karlsson of Sweden pose for a picture as they celebrate their third place after competing in women’s cross-country skiing 4×5 km relay during day 8 of the 2022 Winter Olympics on February 12, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / VG0238

Men i och med att duon inte är en del av landslaget så kommer deras resultat i Bruksvallarna inte prioriteras först. Inom svensk skidåkning finns nämligen en tydlig regel som förkunnar att landslagsåkarna har förtur när det kommer till uttagningen till världscupen.

LÄS MER: Här återförenas Frida Karlsson och William Poromaa igen – parets ärliga ord om privatlivet: ”Det känns rätt”

Tävlar i svensk dräkt

Något som alltså kan sätta stopp för Karlssons och Dahlqvists medverkan i världscuppremiären i Ruka nästa helg om deras resultat i Bruksvallarna skulle vara likvärdiga med landslagsåkarna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nu avslöjar dock Maja Dahlqvist att de båda kommer tävla i den svenska tävlingsdräkten – oavsett om de ingår i landslagets trupp eller inte. Under en frågestund på hennes Instagram får Dahlqvist frågan om hon kommer tävla i den svenska dräkten.
”Yes! Är man uttagen till världscup så tävlar man för Sverige i den svenska dräkten”, svarar hon.

Det återstår att se om den individuella träningen inför den stundande säsongen har gett tillräckligt med resultat för att duon ska få en plats i landslagets trupp.

LÄS MER: Stenhårda beskedet inför premiären – Stina Nilsson kan petas i landslaget: ”Jag vill jättegärna vara med”

Majas svar:

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, skidor
Maja Dahlqvist svarar på sina följares frågor i sociala medier. FOTO: Instagram