Svenska landslagets kritik – efter stora dopingavslöjandet

Svenska landslagets kritik – efter stora dopingavslöjandet

Svenska skidlandslaget riktar nu kritik mot antidopingbyrån Wada. 
Detta efter formel 1-stjärnan Kimi Räikkönens stora avslöjande om sekretessbrott
– Klart att råder det sekretess så ska det vara sekretess. Såna saker ska man inte prata bredvid mun om, säger längdchefen Johan Sares till SportExpressen

Den finska formel 1-stjärnan Kimi Räikkönens självbiografi har skapat enorma rubriker i skidvärlden. Anledningen är finländarens avslöjande om att antidopingbyrån Wada ska ha brutit mot den rådande sekretessen kring dopingkontroller av OS-guldmedaljören Dario Cologna.

Enligt finländaren ska en dopingkontrollant berättat att han personligen dopingtestat schweizaren hela 20 gånger, från förra hösten till OS i Sydkorea, det uppger SportExpressen.

Svenska skidlandslaget riktar kritik

Nu ger sig svenska skidlandslaget in i debatten. Den svenska längdchefen Johan Sares är kritisk till att Wada brutit mot sekretessen, förutsatt att Räikkönens historia är sann.
– Så klart att råder det sekretess så ska det vara sekretess. Såna saker ska man inte prata bredvid mun om, säger han till SportExpressen.

Och fortsätter:
– Men det vore värre om det sa att de inte dopade. Jag har aldrig hört från någon aktiv att de känt sig påhoppade eller att något sagts som inte ska komma ut. Det finns ingen anledning för oss att misstro.

Rikard Grip, landslagschef, har däremot ingen anledning att misstro Wada.
– Vi litar på och förhåller oss till systemet, och att alla sköter det på ett professionellt sätt, säger han till sajten.

Dario Cologna har vunnit hela fyra OS-guld, ett VM-guld och fyra världscupsegrar.

LÄS MER: Oväntade dopingavslöjandet – efter stjärnans OS-guld

DELA om du längtar efter att skidsäsongen ska börja!

Anna Holmlunds nya möte med Charlotte Kalla: ”Det betyder jättemycket”