Svenska, klockrena passningen till rivalen – efter jättekritiken mot Hanna Öberg: ”Det var kul att se!”

Sverige kom trea – före Ukraina.
Då skickade Sebastian Samuelsson en passning till rivalen.
– Det är 2-0 nu!, säger han.

Skidskytte-VM inleddes med en jätterysare, då Sverige kom trea i mixedstafetten. Hanna Öberg körde sistasträckan då, och det var i en het duell mot Ukraina som bronsmedaljen säkrades.

Stora bråket

Öberg hade då Olena Pidhrusjna i ryggen i en av de sista backarna inför upploppet, och lyckades inte ta sig förbi svenskan. Efteråt var hon vansinnig på svenskans beteende, och riktade rejäl kritik mot Öberg.

– Hon började pressa ut mig i nysnön och till och med i buskarna. Det är helt osportsligt och jag har aldrig upplevt något så fräckt och oförskämt, sa Pidhrusjna då.

210218 Sebastian Samuelsson and Hanna Öberg of Sweden pose for a picture with their silver medals after the Single Mixed Relay during the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Och när singelmixedstafetten avgjordes så blev det ännu en gång en duell mellan Sverige och Ukraina. Hanna Öberg gick ut från det sista skyttet som trea, och hade just Ukraina bakom sig. Denna gång inte Olena Pidhrusjna, utan Darya Blashko – men det blev samma utgång som i mixedstafetten.

Klockrena passningen

Hanna Öberg körde in en tredjeplats för Sverige, samtidigt som Ukraina på nytt blev fyra. Efteråt så passade Sebastian Samuelsson på att skicka en känga till rivalerna, med anspelning på den enorma kritiken mot Öberg.

– Jag tycker det var lite kul att det var fight mot Ukraina där i slutet. Vi har ju en liten beef mot dom, så det var kul att se. Nu är det 2-0, liksom, säger Samuelsson till SVT.

210218 Sebastian Samuelsson and Hanna Öberg of Sweden after the Single Mixed Relay during the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Hanna Öberg har fått kritik från flera ukrainska åkare, inte bara Pidhrusjna, efter den omtalade situationen. Hanna Öberg har hela tiden sagt att hon inte gjort något fel, och har dessutom haft IBU på sin sida då det aldrig kom någon bestraffning för den påstådda incidenten.

LÄS MER: Frida Karlsson bryter nu tystnaden – slår tillbaka efter läskiga uppgifterna om henne: ”Folk har skrattat åt det”

Få våra nyhetsbrev!