Frida Karlsson bryter nu tystnaden – slår tillbaka efter läskiga uppgifterna om henne: ”Folk har skrattat åt det”

Frida Karlsson uppgavs vara övertränad – igen.
Men det var felaktigt, och nu bryter svenskan tystanden om uttalandet.
–  Folk har skrattat åt det, att andra har som inte har varit någon aning har yttrat sig om att jag är övertränad, säger hon till Expressen.

Frida Karlsson fick ett enormt genombrott under VM i Seefeld för två år sedan, då hon åkte dit som en doldis för den stora massan – men hem som en av VM:s stora medaljdrottningar, med hela tre VM-medaljer. Förhoppningarna inför den förra säsongen var därför skyhöga, och många hade räknat med att Karlsson då skulle ta nästa steg i sin utveckling och till och med kunna hota Therese Johaug.

Bryter tystnaden

Men Karlsson fick i stället tävlingsstopp från landslaget efter en hälsokontroll, och missade därmed i stort sett hela säsongen. Det var därför extremt oroande uppgifter som kom tidigare i år, då landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson berättade att Karlsson på nytt visat tecken på överträning.

Frida Karlsson, skidor
201219 Frida Karlsson efter en träningstävling den 19 december 2020 i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / COP 222 / ER0018

Landslaget slog dock snabbt tillbaka mot uppgifterna, som de menade var helt felaktiga, och nu berättar även Karlsson om situationen.

– Jag vet inte var det var hämtat ifrån, så det var konstigt att läsa om. Det är ju inget som stämmer, säger hon till Expressen, och fortsätter:

– Jag har varit belastad, men det har också varit en del av planen att träna hårt.

”Folk har skrattat”

Karlsson berättar vidare att hon definitivt inte gått över någon gräns i sin träning inför VM, som bara är någon vecka bort.

– Jag är öppen med att varit lite belastad. Jag har inte varit över gränsen. Är man övertränad har man passerat en gräns och då är det svårt att ta sig tillbaka, säger hon.

210103 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after the Women’s 10km Pursuit during Tour de Ski on January 3, 2021 in Val Müstair. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Karlsson, som inte har pratat med ”Pliggen” om hans uppseendeväckande uttalande, berättar dessutom att reaktionerna från folk i hennes närhet var starka.

– Folk har skrattat åt det, att andra har som inte har varit någon aning har yttrat sig om att jag är övertränad. När jag är ute och åker skidor blir det liksom: ”Tjena, är du övertränad eller?”. Men hade jag varit det hade jag ju legat hemma i sängen i stället. Vi har mest skrattat åt det.

LÄS MER: Svenska OS-guldhjälten Ida Ingemarsdotters helt nya jobb inom skidåkningen: ”Kommer få slita hund”

Få våra nyhetsbrev!