Svenska OS-guldhjälten Ida Ingemarsdotters helt nya jobb inom skidåkningen: ”Kommer få slita hund”

Hon avslutade karriären för två år sedan.
Nu får Ida Ingemarsdotter ett nytt jobb – som åkande reporter i Vasaloppet.
– Jag kommer få slita hund, säger hon.

Ida Ingemarsdotter är en av våra allra största längdskidåkare, och när hon avslutade karriären för två år sedan så kunde hon se tillbaka på ett OS-guld, ett OS-brons, ett VM-guld, fem VM-silver och hela sju SM-guld. Som aktiv var hon känd att alltid pricka formen rätt, och hon har efter karriären delat med sig av sin erfarenhet i form av uppdrag inom landslaget.

Helt nya jobbet

Ingemarsdotter har bland annat hoppat in som hjälptränare utvecklingslaget, och har efter det varit öppen med att hon gärna fortsätter i landslaget. Svenskan är dessutom högaktuell med programmet Superstars 2021, där före detta idrottare gör upp mot varandra i olika grenar.

Ida Ingemarsdotter, skidlandslaget
181228 Ida Ingemarsdotter of Sweden poses for a picture during a media event ahead of the Tour de Ski on December 28, 2018 in Toblach. Photo: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN / kod FV / 150189

Nu kommer beskedet att Ingemarsdotter återvänder till skidvärlden – men i ett helt nytt jobb. SVT har nu gått ut med att OS-guldhjälten kommer att vara åkande reporter för tv-kanalen under Vasaloppet i mars.

– Jag ska försöka förmedla och kanske visa förståelse för hur vältränade och duktiga dessa individer är, säger Ida Ingemarsdotter.

”Kommer få slita hund”

Vasaloppet ser i år väldigt annorlunda ut mot tidigare år, då det på grund av coronaviruset bara tillåts elitåkare den 7 mars. Totalt kommer 300 herrar och 100 damer till start – vilket ställer höga krav på Ingemarsdotter att orka hänga med, och hon är ödmjuk kring sin dagsform.

– Den är inte som den var för två år sedan, det är den absolut inte men visst jag håller igång och tränar men jag skulle inte säga att de handlar om elitsatsande träning, säger hon.

Ida Ingemarsdotter
110302 Skidor, VM, sprintstaffett, final: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Sverige, VM-guld, guld, med medalj. © Bildbyrån – 73226

Och Ingemarsdotter hyser full respekt för de elitåkare som ger sig ut i spåret.

– Jag är väldigt ödmjuk inför uppgiften, de är fantastiskt vältränade och jag ser att jag kommer få slita hund, säger Ida Ingemarsdotter.

LÄS MER: Svenska VM-silverhjälten slår tillbaka mot alpina legendarerna Stenmark och Pärson: ”De hade fel”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!