Svenska fiaskot i stafetten – sköt bort sig fullständigt och sågar sig själv: ”Vad håller jag på med!?”

Skidskyttet rullar vidare när det var dags för herrarnas stafett.
Då sköt Sverige bort sig direkt – och det rejält.
– Man kokar ju, säger Peppe Femling.

Nej, det var inte Sveriges dag när skidskytteherrarna gav sig ut i spåret i stafetten i Kontiolahti. Kvartetten med Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson fick se tävlingen ta slut redan innan den hade börjat.

Sköt bort sig direkt

Peppe Femling var först ut i spåret för svensk del, och det började visserligen bra. Femling fanns med i täten inför det första liggande skyttet – då sköt han snabbt, fullt och gick ut som ledare inför det stående skyttet. Men då hände det något.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peppe Femling

Fem bom och två straffrundor senare var topplaceringarna borta för Sverige, sedan Femling inte heller fått ordning på extraskotten.
– Det är godnatt för Sverige, säger kommentatorn Ola Bränholm i SVT.

LÄS MER: Stina Nilssons tydliga svar till Björn Ferry – slår tillbaka efter SVT-expertens hårda kritik: ”När det stämmer så…”

Tränare Jean-Marc Chabloz försökte summera Femlings skytteserie, men det var inte helt lätt.
– Tavlan är för liten för att visa var bommarna satt. Det var en dålig serie, han fick lite panik. Han försökte samla ihop sig men det här var inte bra. Han börjar dåligt och då tänker man för mycket, så är det, säger Chabloz i sändningen.

”Vet inte vad jag håller på med”

Peppe Femling själv var minst sagt upprörd efter fadäsen, och kritiserade sig själv.
– Man kokar ju. Jag vet inte riktigt vad jag håller på med, jag måste fokusera mer på mig själv kanske, säger han.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peppe Femling

Även Jesper Nelin hade en tung dag på skjutvallen, och sköt två bom i hans första skytte vilket gjorde att en potentiell svensk mirakelupphämtning var helt avskriven.

LÄS MER: Frida Karlsson brister ut i gapskratt av Petter Northugs oväntade ord om henne: ”Vad menar han med det!?”

På den fjärde och sista sträckan stod Sebastian Samuelsson dock för en den bästa insatsen av alla och kunde i och med det köra upp Sverige till en tiondeplats vilken man också slutade på. Vann gjorde Norge före Tyskland och Frankrike.