Frida Karlsson brister ut i gapskratt av Petter Northugs oväntade ord om henne: ”Vad menar han med det!?”

Under helgen drog världscupen i skidor igång i finska Ruka.
Med på startlinjen fanns svenska storstjärnan Frida Karlsson – som under loppets gång stod för en åkning som fick Petter Northug att reagera.
– Vad menar han med det?, säger Karlsson i norska TV2.

Frida Karlsson stod för en imponerande insats under söndagens jaktstart. Efter att ha bärgat en andraplats under lördagen på det första distansloppet blev det dagen efter en seger – efter en rejäl uppvisning.

Northugs hyllning

Karlsson drog ifrån kollegan Ebba Andersson som inte orkade svara upp, och när Karlsson gick i mål gjorde hon det med en segermarginal på 30 sekunder. På tredje plats kom norskan Heidi Weng, som inte ens vara nära att komma ifatt svenskorna. Särskilt inte Frida Karlsson.

LÄS MER: VM-hjälten Johan Olsson avslöjar sitt allra mäktigaste ögonblick i karriären: ”Det får jag aldrig uppleva igen”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Northug
Skärmdump/TV2

Efter uppvisningen hyllade Frida Karlsson stort av den norske ikonen Petter Northug, som numera är expert på norska TV2.
– Det var överraskande, men hon visar upp god form. Det var ett riktigt ”statement”, hon kommer bli otroligt jobbig att ha att göra med framöver, säger Northug i TV2.

Som också jämför Karlsson åkning med en viss Therese Johaug:
– Vi vet att Therese i sina bästa dagar har kapacitet att gå lika fort som Frida i dag, men det rycket som Frida gjorde, det hade hon aldrig, säger han.

”Vad menar han med det?”

LÄS MER: Otroliga hyllningarna till Frida Karlsson i Norge – experterna tror knappt sina ögon: ”Är på den nivån”

Northug överraskades av Frida Karlsson taktik under slutet av loppet, något som senare nådde Karlsson när hon intervjuades av samma kanal.
– Vad menar han med det? Att jag var lite taktisk? Jag hade väl egentligen ingen plan men jag var stark, när man kör då kör man. Jag kände mig avslappnad idag, nu när jag hade någon att förhålla mig till kunde jag slappna av mer och åka tekniskt bättre.

Frida Karlsson
Skärmdump/TV2