Svaret efter Frida Karlssons kritik: "Tråkigt att Norge får vara steget före…"

Svaret efter Frida Karlssons kritik: ”Tråkigt att Norge får vara steget före…”

Frida Karlsson gillade inte beslutet och uttryckte kritik.
Nu svarar TV4 på svenska landslagsstjärnans ord.
– Det är tråkigt att Norge får vara före där också, säger hon till SportExpressen.

Första säsongen av tävlingsprogrammet ”Sverige mot Norge” blev en jättesuccé. Nu har bågen spänts till andra säsongen och flera landslagsstjärnor tar plats i laguppställningarna.

Sverige snuvas

Svenska laget består av Frida Karlsson, Teodor Peterson samt makarna Anna och Emil Jönsson Haag medan Norge ställer upp med Marit Björgen, Martin Johnsrud Sundby, Tarjei Bö och Ingrid Landmark Tandrevold. I Norge har redan den nya säsongen börjats sändas och hälften av avsnitten har visats.

Frida Karlsson, skidor
200921 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Men svenska tv-tittare snuvas och får fortsätta vänta på succéprogrammet. Först nästa år kommer ”Sverige mot Norge” att visas på TV4.

Fridas kritik

Vilket har väckt kritik från en av deltagarna.
– Jag tycker att det är lite tråkigt, att det inte sänds samtidigt. Man vill ju inte spoila för mycket innan det sänts i Sverige. Det är ett bra program och det är tråkigt att Norge får vara steget före där också, säger svenska skidstjärnan Frida Karlsson till SportExpressen.

Nu svarar TV4 på kritiken och förklarar sitt beslutet att flytta fram tv-programmet.
– Planen var att säsong två av ”Sverige mot Norge” skulle sändas i höst, men pandemin har påverkat vår tablå på flera olika sätt. Bland annat på det sättet att ”Sverige mot Norge” nu i stället sänds till våren eftersom andra program som skulle ha sänts då har skjutits upp. Det var dock bestämt redan före inspelningen av programmet i somras att vi i Sverige skulle sända säsong två i vinter, under samma tidsperiod som vi sände säsong ett, säger Gustav Carlsson, som är exekutiv producent för programmet på TV4, till kvällstidningen.

”Gigantmöte”

TV4-producenten har också full förståelse för att det här blir tråkigt för svenska deltagarna samt tittare som  får vänta längre än norska tv-tittare.
– Vi förstår att det kan upplevas så, men det är en utmaning att synka två länders tablåer, och vi hoppas så klart oavsett att tittarna är med oss när vi sänder säsong två av detta gigantmöte, säger Carlsson.

Frida Karlsson, skidor
200921 Frida Karlsson poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Intresset för tävlingsprogrammet är stort och förra säsongens premiäravsnitt sågs av över en miljon tittare. Den här säsongen är legendarerna Gunde Svan och Petter Northug programledare.

Samtliga avsnitt spelades in innan Northug åkte fast för fortkörning och narkotikainnehav. Därför kommer inte händelsen att påverka tv-programmet.

LÄS MER: Björn Ferrys oväntade utspel – inför Stina Nilssons första säsong som skidskytt: ”Det bästa vore om…”

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!