Supersuccén: Linn Svahn vinner sprinten i Davos – krossar världseliten

Linn Svahn, 20, har fått sitt stora genombrott.
Svenskan vann sprinten i Davos före världstjärnor så som Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla.

– Just nu svävar jag nog på moln. Jag är överlycklig, säger Svahn till SVT efter segern.

Linn Svahn har haft en imponerande start på säsongen. I den nationella premiären i Gällivare kom hon tvåa och efter en stark tävling i Idre förra helgen fick hon chansen i världscupen.

Jätteskrällen: Linn Svahn segrare i Davos

20-åriga Svahn såg till att imponera direkt i sprinttävlingen i Davos. Efter en imponerande tävling tog hon sig hela vägen fram till final – och vann med en halvsekund före Maiken Caspersen Falla och Sophie Caldwell.

Foto: Bildbyrån

Svahn gör sitt första år som senior och imponerade direkt.

Vinner efter jätteryck

20-åringen vann sin semifinal före Jonna Sundling och i finalen kom hon också först över mållinjen. I sista backen gjorde Svahn sitt ryck och höll ledningen hela vägen in i mål.
– Just nu svävar jag nog på moln. Det var häftigt. Jag kände efter prologen att jag kan mer och har mer att köra med, säger Svahn till SVT.

Hon får ta emot fina ord av experten Anders Blomquist, som tycker hon åker betydligt mer rutinerat än vad man kan vänta sig.
– Det är helt underbart. Så fin skidåkning hon bjöd på i dag. Hon åker som hon har åkt i 20 år i världseliten, säger han.

Stina Nilsson tog sig även hon till final men orkade inte följa Svahn, Falla och Caldwell in på upploppet. Svenskan slutade på fjärdeplats, vilket är hennes bästa resultat i år.

Hyllas av Stina Nilsson

Efter finalen passade Nilsson på att hylla stjärnskottet Svahn.
– Hur grymt som helst. Hon har haft en bra svit på den svenska tävlingarna och det är kul att hon lyckas i världscupen också, säger Stina Nilsson till SVT.

Jonna Sundling slutade sexa i finalen. Maja Dahlqvist och Moa Lundgren blev utslagna i semifinalen.

Dela för att hylla Linn Svahn!

LÄS MER: Therese Johaugs fina hälsning till Frida Karlsson