Succésvenskens vrede mot norrmannen – efter sprintfinalen i dag: ”Jävligt tråkigt!”

Svenske Karl-Johan Westberg gjorde succé i säsongens sista sprintlopp i Falun.
Sedan föll han i en duell med norrmannen Sindre Björnstad Skar.
– Han ramlar och drar ned mig – det är jävligt tråkigt!, säger en arg Westberg till SportExpressen.

Det blev ingen svensk pallplats för sprintherrarna i världscupavslutningen i Falun. Oskar Svensson kom femma och Teodor Peterson kom sexa bakom vinnaren och dominanten Johannes Hösflot Kläbo.

Allt sket sig

Men det hade kunnat bli helt annorlunda om inte en norrman ställt till det för succésvensken Karl-Johan Westberg i semifinalen. För Westberg imponerade rejält under fredagen och var snabbast av alla svenskar i sprintkvalet – och femma totalt.

Även kvartsfinalen gick som en dans för Westberg. Sedan kom semifinalen där allt sket sig för finalsuktande 25-åringen.

”Han drar ned mig”

Westberg och norrmannen Sindre Björnstad Skar gjorde upp i en kurva men hakade fast i varandra och båda föll omkull. Till Westbergs stora vrede.
– Jag är före. Jag tycker inte att det finns någon lucka där han försöker gå. Jag tycker att han gör fel, men det spelar ingen roll, det finns ingen regel som kan göra så att jag kommer till finalen. Jag tycker inte att man åker så där, säger svensken till SportExpressen.
– Jag försöker stå upp, men det går inte. Han ramlar och drar ned mig. Det är jävligt tråkigt, det är hemmaplan, det har varit den bästa tävlingen hittills, det har varit en tuff säsong i stort. Och det här hade varit min första världscupfinal.

Norrmannen ber om ursäkt

Norrmannen erkänner själv att han gör fel och tar på sig ansvaret för fallet, men vill ändå rikta kritik tillbaka mot Westberg.
– Jag var lite offensiv i den där sista backen. Jag trodde att jag skulle komma förbi. Det gjorde jag inte helt. Det är mitt fel att det blir som det blir. Men det är hans fel att vi faller, för hade han gått en halvmeter åt sidan hade det funnits plats för oss båda. Men det är mitt fel att situationen uppstår, så jag får be om ursäkt för det, säger Björnstad Skar till SportExpressen.

Dela artikeln för att stötta Karl-Johan Westberg!

LÄS MER: Lasse Anrell svingar tillbaka mot norska Kalla-ilskan: ”Så härligt patetiskt”

STORA OS-REVANSCHEN: Hanna Falk vinner världscupavslutningen i Falun!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);