Lasse Anrell svingar tillbaka mot den norska Kalla-ilskan: ”Så härligt patetiskt”

Charlotte Kalla fick Holmenkollen-medaljen före Martins Johnsrud Sundby.
Det fick norska längdchefen Vidar Löfshus att se rött – och nu svarar Lasse Anrell.
– Det är så härligt patetiskt, säger Anrell till Sportbladet.

Det var i söndags som Charlotte Kalla fick den stora äran att ta emot prestigefyllda Holmenkollen-medaljen. Som första svensk sedan Gunde Svan 1984.
– Det känns otroligt värdefullt att få ta emot det, sa Kalla om utmärkelsen.

”Lägg ned hederspriset”

Men i Norge väcktes en rejäl ilska för att Kalla valts före norska storstjärnan Martin Johnsrud Sundby. Anledningen till att Sundby nobbades var på grund av den astmaskandalen han var inblandad i 2016 och blev avstängd för i tre månader.

Norska längdchefen Vidar Löfshus blev rosenrasande efter att Sundby nobbats.
– Jag är lika chockad som alla andra i skidförbundet. Det är rakt igenom diskriminerande, sa Löfshus till norska VG.
– Ska en person med astmadiagnos vara diskvalificerad från att få ett hederspris? Om det ska vara så, då kan man lika gärna lägga ned såna här hederspriser.

”Han är fullständigt hysterisk”

Nu kommer nästa kapitel för Holmenkollen-medaljen när Sportbladet-profilen Lasse Anrell ger sig rakt in i debatten och svingar tillbaka mot Norge.
– Äntligen är det några norrmän som tar det här astmafusket på allvar. Det var på tiden tycker jag, säger Anrell till Sportbladet och kritiserar Löfshus uttalanden.
– Det är så härligt patetiskt. Han är ju fullständigt hysterisk. Hur många tusen gånger för höga halter av astmamedicin var det han (Sundby) hade i blodet? Det är väl självklart att det inte är diskriminerande. Är det några som är diskriminerade så är det den övriga världens skidåkare.

Lasse Anrell har egentligen inte många goda saker att säga om Vidar Löfshus.
– Det är världens mest ömfotade idrottsledare, denne Löfshus. I hans värld är det totalt omöjligt och förbjudet att rikta kritik mot norrmännen, säger han till kvällstidningen.

Dela artikeln om du håller med den gode Lasse Anrell!

LÄS MER: Stora miljonregnet över OS-guldhjältarna Frida Hansdotter och André Myhrer

Norska ilskan efter hyllningen till Charlotte Kalla: ”Jag är chockad – det är diskriminerande”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);