Stora miljonregnet över OS-guldhjältarna Frida Hansdotter och André Myhrer

Frida Hansdotter och André Myhrer har redan tjänat över 1,2 miljoner kronor vardera.
Och räkna med ännu mer klirr i kassan när belöningen för OS-gulden kommer.
– Det är absolut en bonus att man kan ha sin hobby som jobb, säger Frida Hansdotter till Sportbladet.

Svenska OS-guldhjältarna Frida Hansdotter och André Myhrer återvänder nu till vardagen med världscupen i Åre. Glädjeruset efter OS 2018 har varit både intensivt och alldeles, alldeles underbart.
– Det har varit omtumlade. Det är så stort på något vis. Jag har fått en backe uppkallad efter mig. Det ska byggas en idrottshall som ska heta ”Frida Hansdotter Arena” och all kärlek man har fått när man kommer hem. Folk har nästan varit tårögda för att de är så glada för en, säger Hansdotter till Sportbladet.
– Jag fått så mycket hälsningar, det är som en blomsteraffär hemma. Jag är enormt tacksam och rörd för hur många som hör av sig och bryr sig. Folk som jag inte ens känner kommer fram och säger att de tycker att det är enormt kul att jag fick det där OS-guldet, säger Myhrer till kvällstidningen.

OS-guld ger 5-10 miljoner

Men vid sidan av OS har hela säsongerna varit riktigt fina för svenska alpinduon. Hansdotter har sju raka pallplatser i slalom och Myhrer två tredjeplatser och två fjärdeplatser i världscupen. Det har redan gett en hel del pengar.

Svenskarna har dragit in hela 1,2 miljoner kronor i prispengar vardera den här säsongen. Men det kommer bli ännu mer i prispengar när OS-gulden ska belönas.
– Jag vet inte hur avtalen ser ut, men det brukar sägas att ett OS-guld är värt mellan fem och tio miljoner, sa alpinchefen Tommy Eliasson Winter till Sportbladet under OS.

”Det är inte för evigt”

Men trots det stora miljonregnet så är det inte pengarna som kommer i första hand – utan kärleken till sporten.
– Jag åker aldrig och tänker på pengar. Det är absolut en bonus att man kan ha sin hobby som jobb. Det är inte för evigt. Det är många år efter min idrottskarriär som jag ska klara av så jag ser det mer för framtiden, säger Hansdotter till tidningen.

Myhrer har redan lovat att köpa en ny gitarr efter OS-guldet och Hansdotter funderar mer på att köpa något fint till hemmet för att minnas sitt allra första OS-guld.

Dela artikeln för att hylla våra guldhjältar Hansdotter och Myhrer!

LÄS MER: Anna Haag hyllas för sitt underbara svar – mot nätmobbaren: ”Det blev knäpptyst”

Norska ilskan efter hyllningen till Charlotte Kalla: ”Jag är chockad – det är diskriminerande”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);