Anna Haag hyllas för sitt underbara svar – mot nätmobbaren: ”Det blev knäpptyst”

Anna Haag har fått en hel del kritik för sin OS-insats.
Men nu hyllas hon för sitt modiga svar till en elak kommentar på Instagram.
– Jag vill vara en förebild för de unga och då accepterar jag inte sånt, säger svenskan till Sportbladet.

Trots att Anna Haag upplevde en mardröm under OS 2018 så kom svenskan ändå hem med ett mycket härligt OS-silver i stafett. Under den tuffa tiden i Pyeongchang fick svenskan även ta emot en hel del kritik och hat.

”Då hade du aldrig uttryckt dig så”

En person gick även så långt som att kritisera henne på Instagram direkt efter stafetten där Haag hade en tung första sträcka, men som sedan resulterade i OS-silvret.
”Du fick din medalj… Som egentligen en lagkamrat skulle haft. När medaljen var i hamn… Började ursäkterna sippra ut… Ingen självinsikt om att du egentligen inte kan prestera på den nivå som krävs. Att du inte är bättre. Tycker det inte är en bra lagkamrat som tar plats på andras bekostnad. Vi som följt längdlandslaget under lång tid ser detta beteende. Hoppas vi aldrig får se detta beteende igen. Det söndrar landslagets kompisanda”, skrev ”nätmobbaren” på Instagram.

Haag väntade till efter hemkomsten för att svara på kommentaren – men nu hyllas svenskan för sitt perfekta svar till kommentaren.
”Mest troligt har du själv aldrig idrottat. Du lever genom andras prestationer. Du har själv aldrig levt med press eller utmanat dig själv till det yttersta. Hade du det, hade du aldrig utryckt dig så som du gör”, svarade hon på Instagram.

”Jag vill vara en bra förebild”

Nu förklarar Haag varför hon valde att sätta ned foten och svara på den elaka kommentaren.
– För egen del är det väl okej, jag har tyvärr blivit hårdhudad. Det var mer för de unga, barn och ungdomar som jag ville poängtera att idrott handlar inte om att vinna utan om gemenskap, om att våga utmana, våga vinna och våga förlora. Det var det som jag reagerade på. Även om jag inte har så många unga följare som Stina (Nilsson) finns det fortfarande unga som följer mig och då vill jag vara en bra förebild. I och med det accepterar jag inte kommentarer och den här den typen av inlägg, säger hon till Sportbladet.

Om det blev något svar från de som kommenterat?
– Nej, det blev knäpptyst…, säger Haag.

Se kommentaren och svaret här:

Dela artikeln för att stötta Anna Haag!

LÄS MER: Anna Haag öppnar upp om känslorna efter OS-mardrömmen: ”Det var så plågsamt…”

Svenskens jätteattack – mot norska storstjärnan: ”Han måste se sig själv i spegeln”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);