Anna Haag öppnar upp om känslorna efter OS-mardrömmen: ”Det var så plågsamt…”

Anna Haags OS 2018 blev riktigt tufft och tungt.
Nu berättar svenskan om mardrömmen i Pyeongchang.
”Det var så plågsamt. För ingenting!”, skriver hon i sin blogg.

Det blev inget roligt OS för Anna Haag. Även om det blev OS-silver i stafetten så stod svenskan för en serie svaga prestationer där bottennappet var tremilen, när hon gick i mål hela 12 minuter efter vinnaren Marit Björgen.
– Det är något som är väldigt fel i min kropp. Jag har misstänkt det under en tid nu, sa svenskan direkt efter OS-loppet.

”En kraschad dröm”

Nu öppnar Haag upp sig om känslorna under mardrömsveckorna i Pyeongchang i blogg och förklarar vad som egentligen hände under OS-fiaskot.
”Det var en kamp mellan min kropp och knopp. En kropp som redan efter 3,75 km sa ‘kliv av’ och en knopp som varannan sekund höll med och varannan sekund sa ‘nu jäklar krigar du hela vägen in i mål oavsett hur fort eller sakta det går!!’. Jag ville inte ge upp. Jag ville åka i mål. men det var så plågsamt. För ingenting!”, skriver hon i bloggen.
”Jag skulle i mål. Och i mål tog jag mig. Med en kraschad dröm, ett stukat självförtroende och en slutkörd kropp. Men jag kom i mål”.

”Det känns skit”

Anna Haag har fått kritik för sin OS-insats och svarar nu att hon verkligen heller inte är särskilt nöjd.
”Folk har frågat mig om jag är nöjd. Nej, jag är inte nöjd. Inte någonstans. Inte med ett enda lopp. Men jag gjorde det jag kunde, jag gav det min kropp erbjöd utifrån de förutsättningar jag hade. Det känns skit och tråkigt och allt sånt, men samtidigt fick jag uppleva ytterligare ett OS. Jag fick stå på startlinjen och hålla mina drömmar vid liv tills de inte längre fanns där”, skriver Haag i bloggen.

Dela artikeln för att stötta Anna Haag!

LÄS MER: Läkaren avslöjar: Norska stjärnorna fick ta förbjudna preparat under OS

Calle Halfvarssons helt klockrena svar – efter Super-Sebbes fräcka utmaning i fel sport