Stortalangen Alvar Myhlbacks kaxiga utspel får alla svenskar att drömma: ”Jag kommer tillbaka och då…”

Alvar Myhlback är svensk skidsports framtid.
Nu kommer han med mycket kaxigt utspel.
– Då vinner jag VM-guld, säger 17-åringen till norska langrenn.com
.

Bara 17 år gammal pratar redan skidvärlden om stortalangen Alvar Myhlback. Unge svensken spås en lysande framtid och har redan visat upp vad han går för.

Myhlbacks succé

Under tävlingen Toppidrettsveka i Trondheim, Norge, visade Myhlback återigen varför han beskrivs som svensk skidsports framtid. Tonåringen blev sexa i långloppet, trea i sprinten, 16:e plats i skiathlon och avslutade sedan med en tredjeplats i jaktstarten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alvar Myhlback, skidor
221118 Alvar Myhlback, Sågmyra SK, efter herrarnas sprint under Sverigepremiären den 18 november 2022 i Bruksvallarna. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0105

Då var bara norska storstjärnorna Johannes Hösflot Kläbo och Simen Hegstad Krüger före honom i resultatlistan.
– Detta var inget jag förväntade mig, så det var häftigt. Det är alltid häftigt när man överraskar sig själv, säger Myhlback till norska langrenn.com.
– Min strategi inför den sista tävlingsdagen var att hålla ett jämnt tempo och hänga med, och sedan försöka spurta starkt. Men Kläbo är smartare än alla andra. Jag är inte riktigt där än.

LÄS MER: Frida Karlsson överraskar alla i fel sport – imponerar nu på VM-hjälten Zecira Musovic: ”Bättre än många”

Kaxiga utspelet

Nu sticker Myhlback ut hakan rejält och pekar ut VM 2025 i Trondheim som sitt stora mål. Och då kommer 17-åringen med ett kaxigt utspel som får alla svenskar att börja drömma.
– Jaktstarten är absolut ett av de roligaste loppen jag åkt, jag är tillbaka om ett och ett halvt år. Då vinner jag, erkänner Myhlback i intervjun direkt efter avslutningen av Toppidrettsveka i Norge.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alvar Myhlback, skidor
221120 Alvar Myhlback, Sågmyra SK tävlar i herrarnas 15 km fristil under Bruksvallsloppet den 20 november 2022 i Bruksvallarna. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0110

Men då måste Alvar Myhlback först slå sig in i svenska skidlandslaget om VM-drömmen ska bli till liv. Nu erkänner han att det inte finns någon kontakt med landslagsledningen i dagsläget.
– Ska man få åka VM måste man prestera, och jag har för tillfället ingen dialog med landslaget. Men jag hoppas att det kan bli över hösten, säger Myhlback och berättar att planen för kommande säsongen är att åka både långlopp och traditionell längdskidåkning.
– Jag är fortfarande ung och har många år. Jag har inte bestämt när jag ska bestämma mig. Men jag ska köra en blandning av långlopp och traditionellt. Jag tränar båda, så vi får se vad som händer.

Hur bra kan Alvar Myhlback bli? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Pernilla Wibergs bekännelse om Ingemar Stenmark – avslöjar helt ny sida av ikonen: ”Han är väldigt…”