STORT GRATTIS! Pernilla Wiberg fyller 53 år – ikonen avslöjar varför hennes barn aldrig fått träna skidåkning

Hon är en av Sveriges främsta utförsåkare genom tiderna.
Men Pernilla Wiberg har inte låtit hennes barn få gå i hennes fotspår.
– Karriären har lärt mig att det är den närmaste familjen som betyder mest, säger ”Pillan” i en ny intervju.

2 OS-guld, 4 VM-guld och 24 segrar på världscupen blev det för legendaren Pernilla Wiberg. Med det är hon en av svensk idrotts främsta utförsåkare genom tiderna och en sann idrottshjälte i vårt avlånga land.

Wibergs karriär

Trot att hon föddes i Norrköping så blev det ett liv vigt åt vintersport för svenskan som blev ”Pillan” med hela svenska folket. Redan som 14-åring blev hon den yngsta att vinna ungdoms-SM och bara två år senare vann hon den internationella finalen i klassiska Kalle Anka Cup, i Italien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pernilla Wiberg, skidor
910127 Alpint, VM, förhands: Pernilla Wiberg, Sverige. © Bildbyrån – 14740

Det la grunden för en fantastisk karriär som varade ända fram till 2002 när hon gick i pension efter flera års skadebekymmer. Hon minns sin tid i rampljuset med värme när hon blickar tillbaka till karriärens storhetstid.
– Jag har bara goda minnen från min karriär och även om jag fick många skador så har det format den jag är idag. Karriären har lärt mig att det är den närmaste familjen som betyder mest och alltid finns där. De yttre försvinner när du skadar dig och inte är med i strålkastarljuset, säger Pillan i en intervju med Hemmets journal.

LÄS MER: Pernilla Wibergs tårfyllda hälsning till döde pappan – när hon fick Hederspriset

Bor i Monaco

I dag är alpina ikonen 53 år gammal och jobbar som entreprenör, där hon bland annat är delägare i ett hotell i Idre, Dalarna. Hon lever ett tillbakadraget liv tillsammans med kärleken och maken Bödvar Bjerke samt tonårsbarnen Axel och Sofia.

Familjen bor mestadels i Monaco, men har även boende i Stockholm och reser ofta till Idre för skidsemester. Men trots att mamman är en av tidernas främsta utförsåkare så har barnen inte fått gå i mammans fotspår.

LÄS MER: Legendaren Pernilla Wibergs stora kritik mot landslaget – oroas av nya beskedet: ”Någonting som inte fungerar”

”Fantastiskt liv”

Axel spelar fotboll och Sofia tränar gymnastik, det är nämligen ett medvetet val att barnen aldrig fått träna utförsåkning. Wibergs make är även gammal skidtränare på elitnivå och pressen hade blivit alldeles för stor på barnen att bli framgångsrika på skidor, istället fick de lära sig andra sporter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pernilla Wiberg, skidor
190121 Pernilla Wiberg poserar för porträtt med Idrottsakademins hederspris under Idrottsgalan 2019 den 21 januari 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Svenska skidikonen är oerhört tillfreds med sitt liv nuförtiden.
– Jag har ett fantastiskt liv. Jag har barn som är välartade, jag jobbar med det jag tycker är roligt och vet att vi är privilegierade med boenden i Monaco, Stockholm och här i Idre, erkänner hon i intervjun med magasinet.

Kärleken till maken Bödvar är fortfarande stark efter över 25 år tillsammans och de träffades för första gången i en källarlokal Lake Louise, Kanada. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet, när hon minns tillbaka till första mötet i mitten på 90-talet.
– Jag önskar att alla skulle få uppleva den passion som vi gjorde från första början, säger Wiberg i intervjun.
– Trots att vi har varit ihop så länge, så ser jag fortfarande fram emot att krypa ner bredvid honom varje kväll.

Vad tycker du om ikonen Pernilla Wiberg? Dela artikeln och säg din åsikt!