Legendaren Pernilla Wibergs stora kritik mot landslaget – oroas av nya beskedet: ”Någonting som inte fungerar”

Magdalena Fjällström avslutade karriären, bara 27 år gammal.
Nu riktar Pernilla Wiberg stor kritik mot det alpina landslaget.
– Någonting fungerar inte, säger hon till Expressen.

Magdalena Fjällström sågs länge som en supertalang och kallades i vissa kretsar för den nya Anja Pärson. Inte bara för att hon var så lovande i backen, utan även för att hon kom från samma by, Tärnaby. Men Fjällström har under hela karriären haft problem med skador, och det stora internationella genombrottet kom aldrig.

Wibergs kritik

I veckan kom det högst överraskande beskedet att hon väljer att avsluta karriären, bara 27 år gammal. Och när hon meddelade sitt besked så gjorde hon det med rejäl kritik mot förbundet och det alpina landslaget, som hon menar inte stöttat henne alls under sina tyngre perioder.

” Jag är färdig med lögner, dåligt ledarskap och ett förbund som behandlar sina åkare som skit”, skrev hon.

180213 Pernilla Wiberg under en pressträff med de tävlande i jubileumssäsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2018 i Stockholm. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN

Ikonen Pernilla Wiberg, med två OS-guld och fyra VM-guld, har noterat Fjällströms ilska, och riktar nu stor kritik mot förbundet och det alpina landslaget.

– Jag är väl inte så förvånad. Vi har pratat om att det har varit en jobbig tid för det alpina landslaget. Och det vittnar det vi kan se om, fakta är att förra året var den sämsta säsongen på över 40 år. Något fungerar ju inte när ett landslag bara blir sämre och sämre, säger hon till Expressen.

”Hoppas det inte stämmer”

Den här säsongen har dock det alpina landslaget tagit ett stort steg framåt, med flera åkare på pallen. Det gör ”Pillan” än mer orolig, med tanke på Fjällströms vittnesmål.

– Det finns massor med unga talanger som är duktiga och redan nu har kommit in i landslaget. Då får man bara hoppas att det som Magdalena säger inte stämmer så de här talangerna faktiskt kan blomstra och utvecklas till att bli en ny Sara Hector, en ny Frida Hansdotter, säger hon.

180213 Pernilla Wiberg under en pressträff med de tävlande i jubileumssäsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2018 i Stockholm. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN

Pernilla Wiberg är dessutom djupt oroad över de svaga resultaten, och den svaga bredden, på herrsidan.

– Vi har en kille i storslalom, Mattias Rönngren, vi har en kille i slalom, Kristoffer Jakobsen. Sen ingenting. Det finns ingenting som fylls på nu. Men det finns talanger och det har funnits talanger under en lång tid, men de har inte kommit upp i nivå, säger hon.

LÄS MER: Norska stjärnans starka ord i tv – som får Gunde Svan att bryta ut i gråt: ”Det vände upp och ned på livet”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!