STORT GRATTIS: Marcus Hellner fyller 38 år i dag – OS-guldhjälten avslöjar nu varför han vägrar vara med i tv

Marcus Hellner är en av svensk skidsports stora hjältar.
Med fantastiska tre OS-guld och ett VM-guld på meritlistan.
I dag hyllar vi den förre längdåkaren på 38-årsdagen!

Det var i skid-VM 2007 som Marcus Hellner slog igenom stort på världsscenen. I sitt allra första seniormästerskap blev det en meriterad niondeplats på distans och sedan var han en av hjältarna när VM-bronset bärgades på stafetten i Sapporo.

Hjälten Hellner

Men karriärens allra främsta ögonblick kom tre år senare när Hellner toppade karriären under vinter-OS 2010 i Vancouver. 24 år gammal var han i absolut toppslag och vann OS-guld både i skiathlon och stafetten tillsammans med Anders Södergren, Johan Olsson och Daniel Rickardsson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marcus Hellner, skidor
110224 Skidor, VM, sprint, herr: Marcus Hellner, Sverige, jubel, guld. © Bildbyrån – 73216

Sammanlagt blev det tre OS-guld, ett OS-brons, ett VM-guld, fyra VM-silver, två VM-brons, hela 15 SM-guld och sex världscupsegrar under den framgångsrika karriären. 2018 valde han plötsligt att avsluta karriären och i dag bor han kvar i Gällivare där han fått Hellnerstadion uppkallad efter sig.

Vägrar tv-jobb

Men till skillnad mot flera av hans landslagskollegor så har Hellner inte stannat kvar inom skidsport i någon slags roll som tränare eller tv-expert. Istället får han sitta hemma i tv-soffan och se OS-guldkamraten Johan Olsson i skidsändningarna.
– Han är bra på att snacka så han sköter sig bra. Även om jag inte har tittat så mycket är jag övertygad om att han gör det bra, kloka analyser, säger Hellner till Expressen och erkänner att han inte följer längdskidor så mycket längre.
– Jag har väl egentligen haft tid att titta, men det har inte blivit så mycket.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marcus Hellner, skidor
180507 Marcus Hellner poserar för porträtt under en pressträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 7 maj 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Marcus Hellner har faktiskt fått förfrågan om att bli tv-expert men har konsekvent nobbat de anbuden.
– Ja, jag har fått någon fråga då och då kring det. Men jag har inte riktigt känt att det har varit min grej, berättar skidhjälten som fyller 38 år i dag.

LÄS MER: Hjälten Marcus Hellner försvann in helt i radioskugga – nu berättar han om sitt nya liv: ”Jag ångrar ingenting”

Den trefaldige OS-guldhjälten är helt enkelt inte bekväm i tv-sändningar och har därför vägrat ta på sig en kavaj och prata skidor i SVT eller Viaplays skidsändningar.
– Jag tycker det är skönt att inte stå framför kameran i sändning. Jag tycker det har varit ganska skönt sedan jag slutade att man inte är med där. Men sen har jag fokuserat på annat. Det har varit ganska skönt, erkänner Hellner för kvällstidningen.

Dela artikeln för att gratulera Marcus Hellner på födelsedagen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev