Storsuccén: Erik Mobärg kammar hem sin allra första världscupseger i karriären

Storsuccén: Erik Mobärg kammar hem sin allra första världscupseger i karriären

Erik Mobärg har väntat länge, men till slut kom fullträffen. Den svenske skicrossåkaren tog karriärens första världscupseger i italienska Alleghe.

Det blev en rafflande final där schweizaren Alex Fiva länge hade ledningen, men Erik Mobärg lyckades passera när det bara var några svängar kvar till mållinjen. Den passerade Mobärg 28 hundradelar före Fiva.

Svenskens glädje gick inte att ta miste på och efter att ha knutit nävarna och gett ifrån sig ett segervrål fick han också en hjärtlig kram av den schweiziske tvåan.

Artikeln fortsätter nedanför.

Lite senare stod Mobärg med ett leende i målfållan, där han i Viaplays sändning gav sin första intervju som världscupvinnare:
– Jag hade ett par fantastiska skidor under mig och hade hunger i dag. Det räckte hela vägen upp. Det är min första seger så jag är verkligen glad och stolt.

26-årige Mobärg har varit ett namn att räkna med i flera år med bland annat två VM-brons, men någon VC-seger har det inte blivit. Då har lillebror David Mobärg tidigare varit mer lyckosam med totalt sju segrar i världscupen, men i Alleghe slogs han ut i kvartsfinal.

Damklassen vanns av India Sherret, Kanada. Sandra Näslund rehabiliterar sig efter en knäoperation och kan i bästa fall vara tillbaka innan säsongen är över.

Dela artikeln för att gratulera Erik Mobärg till första världscupsegern!

LÄS MER: Johannes Lukas slår tillbaka efter hårda kritiken inför skidskytte-VM – avslöjar nu sanningen: ”Aldrig sagt så”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev