Stora överraskningen: Petter Northug gör comeback och byter sport – jagar nu VM-guld!

Petter Northug är klar VM igen – i en helt ny sport.
Norska skidstjärnan gör comeback i något helt annat än skidor.
Northug ska nu hjälpa Norge till VM-guld i spökboll(!).

Det var för ett år sedan som stora stjärnan Petter Northug meddelade att skidkarriären är över. Efter hela 13 VM-guld och 2 OS-guld la han skidorna på hyllan för gott.

Northug gör comeback

Men nu gör norrmannen oväntad comeback igen. Och då pratar vi inte om skidor den här gången.

Petter Northug
181212 Petter Northug jr. of Norway during a press conference on December 12, 2018 in Trondheim. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Nä, Northug gör sensationell comeback till idrottsvärlden igen i den mest oväntade sporten. Då han har blivit uttagen till det norska landslaget i spökboll(!).
– Många trodde att Petter Northug hade lagt av för gott, men nu ska jag till ett mästerskap igen. Ännu en gång har jag chansen att bli världsmästare, denna gång på en strand i 30 graders värme, säger han enligt TV2 Norge.

Klar för ännu ett VM

I slutet av november avgörs VM i spökboll i Mexiko och då ska Northug jaga ännu ett VM-guld. TV2 Norge skickar även med ett filmteam som ska följa skidlegendarens äventyr i Mexiko.

Petter Northug
190220 Petter Northug poses for a portrait during the FIS Nordic World Ski Championships on February 20, 2019 in Seefeld in Tirol. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170284

Northug har så klart väldigt högt självförtroende inför spökbolls-VM.
– Jag är explosiv, har en bra kastarm och tror att jag kan vara en outsider som kan överraska hela spökbollsvärlden. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går i Mexiko, säger han.

Möter Sverige i VM

Precis som i skidspåren kommer Northug även att ställas mot Sverige i VM. Både Norge och Sverige har skickat var sitt lag till mästerskapet.

Självklart är Northug redan igång med psykningar mot svenskarna.
– Det ser lite panikartade ut och inte så synkroniserade. Många av dem behöver gå till frisören innan avresan till Mexiko. Vi är starkare än dem, säger norrmannen enligt TV2.

LÄS MER: Frida Karlssons oväntade ilska – efter jättekrossen: ”Säg förlåt!”