Svenska skidtalangen i tårar efter kaoset – riktar stor kritik mot landslagskollegan: ”Otroligt irriterad”

Det blev rejäl dramatik i damernas sprintfinal under söndagen.
Och efteråt riktar Moa Lundgren rejäl kritik mot Jonna Sundling.
– Jag är otroligt irriterad, säger Lundgren enligt SportExpressen.

Snacka om drama när damernas sprintfinal i Gällivare avgjordes under söndagen. Då ALLA i fältet ramlade förutom Nadine Fähndrich som enkelt kunde ta över ledningen och vinna loppet ohotat.
– Helt plötsligt ramlade alla svenskor och det var fritt fram för mig, sa Fähndrich efter sprintfinalen.

Svenskan irriterad

Det var Moa Lundgren som föll och drog med sig Linn Svahn, Jonna Sundling, Elina Rönnlund och Emma Ribom. Efter finalen var svenska skidtalangen rejält irriterad mot landslagskollegan Sundling.

Moa Lundgren
191124 Moa Lundgren, IFK Umeå deppar efter målgång i finalen i sprint vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Lundgren var inte alls glad efter sprintfinalen.
– Otroligt irriterande. Hon höll på att fälla mig i kurvan där det var spår bakom. Där får man inte gå in. Sen på upploppet så klev hon rakt in på mig trots att det inte fanns plats där, säger Lundgren som var i tårar efter finalen, säger hon till SportExpressen.
– Jag tycker att hon (Jonna) gör fel i semin. I finalen var det ändå en stor olyckshändelse och det är surt att jag hamnar underst. De körde faktiskt rakt över mitt lår. 

Svarar på kritiken

Sundling slutade själv på en tredjeplats i sprintfinalen och svara så här på kritiken från svenska landslagskollegan.
– Det vet jag inget om. Det var inte min mening. Ibland ser man inte bakåt. Hon gjorde det inte så bra för mig heller i finalen. Men vi har inte pratat om det än, säger hon till kvällstidningen.

Jonna Sundling
191124 Jonna Sundling, Piteå Elit SK deppar efter finalen i sprint vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Svenska löftet Linn Svahn slutade även tvåa i sprintpremiären i Gällivare. Hennes allra första tävling på seniornivå.

LÄS MER: Frida Karlssons mystiska gest i tv – efter vinsten mot Charlotte Kalla: ”Det är en hemlighet”