Stora glädjesbeskedet för Stina Nilsson efter okända bakslaget – precis innan säsongspremiären

Stora glädjesbeskedet för Stina Nilsson efter okända bakslaget – precis innan säsongspremiären

Förra året var tufft för Stina Nilsson.
Den här säsongen låg också i riskzonen för några veckor sedan.
Men nu kommer Nilsson med ett glädjebesked.

Stina Nilsson, 30, är längdskidåkaren som sadlade om till att bli skidskytt. Som längdskidåkare har hon åstadkommit bland annat OS-guld i sprint och VM-guld i stafett och sprintstafett.

Nilssons projekt

Förra säsongen var en tuff sådan för Stina. Det var hennes sämsta säsong sedan hon blev skidskytt 2020. Hon blev inte uttagen till VM, och hård konkurrens ledde till att Nilsson inte var en självklar del av truppen till världscupen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
221112 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i kortdistans för damer den 12 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0033

Under sommaren har 30-åringen jobbat hårt och förberett sig för kommande säsong. Men vi har också sett henne ta sig an andra projekt än skidskyttet. På sina sociala medier har Stina delat flera videos på när hon och sambon och skidskyttekollegan Emil Nykvist bygger om en skåpbil till en ”husbil” för att kunna bo i. Ett initiativ som har varit väldigt uppskattat hos Nilssons supportrar.

Stinas glädjebesked

I helgen är det äntligen tävlingspremiär för våra skidskyttar. I Idre möts de igen för att genomföra Sverigepremiären och säsongens första tävlingar. Stina Nilsson och våra övriga skidskyttar pratar i intervjuer och på sociala medier om hur taggade de är inför säsongen. Något Stina däremot inte delade med sina följare var att hon nyligen var sjuk i covid(!).

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidskytte
IDRE 20231026 Skidskytte Stina Nilsson under landslagets träningsdagar i Idre. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Det är P4 Dalarna som rapporterar att Nilsson insjuknade för några veckor sedan – ”i månadsskiftet”. Det hade kunnat vara förgörande för hennes säsongsinledning. Men landslagets presskontakt Emma Höglund säger till Radiosporten att Stina tillfrisknat och kommer till start i helgen.

Starkt Stina! Vad tror du om Nilssons? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stina Nilssons oväntade avslöjande om sig själv – och lagkamraten i landslaget: ”Vi är vidriga”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev