Stina Nilssons helsköna ord om nya projektet med pojkvännen Emil Nykvist som får alla att skratta

Stina Nilsson har ett nytt jätteprojekt med pojkvännen Emil Nykvist.
Men vad bidrar egentligen Stina med…?
När hon svarar på det får hon precis alla att skratta.

Stina Nilsson har kanske inte flugit fram på det sättet som alla hade hoppats på sedan hon bytte till skidskytte, men hon inleder snart sin fjärde säsong i sin nya sport, med stora förväntningar om att bli en etablerad stjärna i världscupen. Stina Nilsson är dock fortfarande en av Sveriges mest omtyckta idrottare, och mycket för hur hon är på sociala medier.

Stora projektet

Stina Nilsson delar med sig en hel del av händelser från sin vardag, och hon bjuder alltid på sig själv och på mycket humor. Följer man Stina har man under de senaste veckorna sett att hon, och pojkvännen Emil Nykvist, dragit igång ett stort projekt som följarna nu följer med spänning. På Instagram har Nilsson nämligen delat flera bilder då hon och pojkvännen är i full gång med att bygga en campervan.

Stina Nilsson, skidskytte
211125 Sveriges Stina Nilsson under en pressträff inför världscuptävlingen i skidskytte den 25 november 2021 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0059

Det handlar alltså om att bygga om en skåpbil till en mobil bostad, som rymmer både säng, kök och badrum. Följarna har älskat att följa med på renoveringsresan, men vad bidrar egentligen Nilsson med…? Allting började med att Stina tittade på en Youtube-serie där någon gjorde samma bygge, varpå hon fick inspiration. Men Nilsson säger själv att hon inte är någon vidare byggare. I stället är det Emil, som har betydligt mer erfarenhet, som står för det mesta av det byggandet och utförandet.

Helsköna orden

Men i en tv-intervju med Expressen så får Nilsson frågan om vad det är som hon egentligen bidrar med. Och då säger hon något alldeles klockrent som hon själv skrattar högt åt.

– Jag fick frågan om jag är maskinist, alltså tar hand om motorerna, men jag är visionären, säger Nilsson och skrattar.

– Jag ser saker framför mig, hur vi vill ha det. Och sen så bygger Emil, fortsätter hon.

Stina Nilsson, skidskytte
211126 Stina Nilsson of Sweden during a training session ahead of the IBU Biathlon World Cup on November 26, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0255

Emil berättar, i samma intervju, ingående om de olika praktiska lösningarna som vanen kommer att ha. När han får frågan om Stina har koll på de olika detaljerna så skrattar han, och säger ”pass”. Skidskytten menar dock att Stina har andra bra kvalitéer.

– Hon har kollat väldigt mycket på Youtube och på andra byggen, och vet hur de har gjort, och hur man gör för att det ska bli fint. Mycket med tyger och färger, och få det hemtrevligt och mysigt, och inte bara en praktisk buss. 

LÄS MER: Gunde Svan skyller på TV4 – efter det oväntade som hände på dotterns bröllop: ”Man var i fördärvet”