Stora glädjebeskedet: Frida Karlsson tillbaka i träning igen – förklarar nu plötsliga frånvaron: ”En stor risk”

Efter kollapsen i Tour de Ski drog Frida Karlsson på sig sjukdom.
Men nu kommer glädjande besked från det svenska lägret.
– I bästa fall är hon nog igång i dag med lite lättare styrketräning eller löpning, säger tränaren Per Nilsson till SVT Sport.

Den stora urladdningen i den sista etappen i Tour de Ski tog hårt på Frida Karlsson, som direkt efter målgång kollapsade totalt i målfållan och var i behov av medicinsk vård.

”Då ökar risken”

Därefter blev den svenska stjärnan sjuk, och med bara en dryg månad kvar till VM i Planica kunde en viss oro skönjas.
– Jag tror att den totala belastningen under Tour de Ski gör att det finns en stor risk att dra på sig en förkylning. Det är klart att tar man ut sig fullständigt så ökar man ju risken att dra på sig något virus eller en bakterie. Generellt så är det så att desto mer belastat immunförsvaret blir desto större risk är det att man blir sjuk, säger längdskidlandslagets läkare Rickard Noberius till SVT Sport.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230105 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait at a press meet during Tour de Ski on January 5, 2023 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0436

Men nu kommer glädjebeskedet att det inte ska vara någon större fara för Frida Karlsson, som redan nu verkar ha återhämtat sig tillräckligt för att vara med och träna om än i mindre utsträckning.
– Hon har tagit covidtest varje dag och det är inte det. Det är en vanlig förkylning som många andra fick efter touren också, säger Karlssons tränare Per Nilsson till sajten.

LÄS MER: Folkkäre Jacob Hårds stora kritik mot Idrottsgalan – pekar nu ut tydliga missen: ”Det känns väldigt konstigt”

Glädjebeskedet

Nilsson fortsätter:
– I bästa fall är hon nog igång i dag med lite lättare styrketräning eller löpning. Eller om hon tar en vilodag till för säkerhets skull, i går tränade hon inte i alla fall, men det är inte hela världen, säger Nilsson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230104 Frida Karlsson of Sweden celebrates after women’s 20km pursuit during Tour de Ski on January 4, 2023 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0435

VM i längdskidor går av stapeln i Planica, Slovenien och inleds den 23 februari för att sedan pågå till och med 7 mars.

LÄS MER: Alla säger samma sak om uppmärksammade bilderna på Joel Lundqvist och domaren(!) – här är sanningen